Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 jul 2020

Sony verhoogt zijn PlayStation 5-productie

Over een paar maanden kunnen we als het goed is aan de slag met de PlayStation 5. Van die nieuwe spelcomputer hebben we inmiddels al wat toffe games gezien, maar tegelijkertijd is er nog veel onduidelijk over wat we van de PS5 kunnen verwachten.

Zo weten we nog niks over de prijs van de PlayStation 5. Toen de PS4 werd gelanceerd, moest je daar 399 euro voor betalen, wat niet eens zo’n slechte deal was. De verwachting is dat de PS5 duurder wordt. Maar er is ook goed nieuws.

PlayStation 5-productie gaat omhoog

Volgens Nikkei wordt namelijk de productie van de PlayStation 5 verhoogd. Dat was hetgeen waar we toch van te voren bang voor waren. In eerste instantie had Sony het plan om voor 31 maart 2021 6 miljoen exemplaren van de PS5 te fabriceren en uit te brengen. Dat aantal is naar verluid nu verhoogd naar 9 miljoen exemplaren. Dat zou dus betekenen dat er iets minder schaarste zou komen rondom de lancering van de nieuwe spelcomputer.

PS5 controller PlayStation 5
PlayStation 5 controller (Afbeelding: PlayStation)

Ter vergelijking: voor de PlayStation 4 duurde het tot en met juni 2014 (dus een half jaar na de release in november 2013) voordat men 10 miljoen exemplaren had geproduceerd en uitgestuurd naar de winkels. Wat dat betreft is de wil er om dat nu beter te doen. En als ik me goed herinner, was het niet zo het geval dat de PlayStation 4 schaars was rondom die periode. Iets dat we onlangs wel zagen met de Nintendo Switch.

De verwachte games

Wanneer de PlayStation 5 uitkomt, dan kun je gelijk aan de slag met een groot aantal games die ook nog voor deze generatie spelcomputers verschijnen. De exclusieve launchgames lijken op dit moment te bestaan uit Marvel’s Spider-Man: Miles Morales (min of meer zeker) en Ratchet & Clank: Rift Apart (grote kans). Games als Horizon Forbiden West en Gran Turismo 7 hoef je pas in 2021 te verwachten. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Sony verhoogt zijn PlayStation 5-productie
Sluiten