Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 21 jul 2020

‘Sony gaat verkoop PlayStation 5 mogelijk beperken’

Wil je een PlayStation 5 bemachtigen? Dan moet je de console waarschijnlijk pre-orderen. Daarop gaat Sony mogelijk maatregelen nemen.

Dat blijkt uit een Redit-post die een dag geleden is geplaatst. De gebruiker Kgarvey analyseerde een deel van de code van direct.playstation.com. Dat is een relatief nieuwe hardware webwinkel van Sony, waarin het consoles en controllers verkoopt. Als we de gebruiker moeten geloven doet Sony een aantal nieuwe onthullingen over de PlayStation 5. Deze winkel is overigens nog alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Je zult het in Nederland dus gewoon via een lokale winkel of een webshop moeten bestellen.

Maar één PlayStation 5 per huishouden

Een van de meest opvallende ontdekkingen die hij deed bij de broncode van de website is een fout-melding die tevoorschijn komt bij de website als je meerdere PlayStations wil bestellen. “You can only purchase one version of the PS5™ Console: Disc or Digital. You have already added one PS5™ console to your cart.”

Dat lijkt dus te betekenen dat je maar een console per huishouden kunt bestellen. Aangezien dit een officiële site van Sony is, kan het ook zo zijn dat dit bij andere retailers het geval gaat zijn. Sony deed eerder hetzelfde bij de release van de PlayStation 4. Als je bij verschillende winkels een PlayStation 5 koopt, kun je natuurlijk de maatregel ontwijken.

PS4-games op de nieuwe console

Dat is niet het enige nieuwtje dat de gebruiker had te melden. PS4-games zullen in de toekomst een speciaal label krijgen als ze op de PlayStation 5 zijn te spelen. Eerder werd al bekend dat de nieuwe PlayStation het mogelijk maakt om de meeste games van de eerdere editie te spelen.

Eerder kwam Sony zelf al met pre-order-nieuws over de PlayStation 5. Het bedrijf liet weten dat het voorafgaand aan de datum wanneer je kunt gaan reserveren een seintje kunt verwachten. Zo word je dus niet ineens verrast als de verkoop opengaat. Zowel de releasedatum als de reserveringsdatum is tot op heden niet bekend.

De grote vraag is natuurlijk of er genoeg PlayStations beschikbaar zullen zijn. Eerder liet Sony al weten dat de productie geraakt is door de coronacrisis. Sony doet er nu alles aan om de tekorten in te lopen.

Reageer op artikel:
‘Sony gaat verkoop PlayStation 5 mogelijk beperken’
Sluiten