Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 9 jan 2018

Sony verwacht dit jaar een berg aan PlayStation VR-games

Eind 2016 kwam de PlayStation VR op de markt. Met de VR-bril wilde Sony gamers extra mogelijkheden en diepgang brengen. Hoewel de bril nog altijd niet goedkoop is, is de bril inmiddels meer dan twee miljoen keer verkocht. Daarmee is de PlayStation VR de meest populaire VR-bril van dit moment. En met die grote installbase heeft Sony plannen om de consumenten meer content te bieden. Niet zozeer dat je veel exclusieve games moet verwachten die door Sony zelf geproduceerd worden, maar third party ontwikkelaars hebben plannen om meer uit te brengen.

PlayStation VR wordt eindelijk uitgebreid

Voor het einde van het jaar verwacht Sony dat er maar liefst 130 nieuwe games worden uitgebracht voor de PlayStation VR. Dat is een flinke stijging ten op zichte van de 60 games die tussen begin 2017 en begin 2018 zijn uitgekomen of nog verschijnen.

PlayStation VR

Dat is natuurlijk goed nieuws, maar tegelijkertijd moeten we ook een kanttekening maken. Niet elke ervaring is zo interessant als bijvoorbeeld Fallout 4, Doom of Skyrim VR. Dat zijn diepgaande ervaringen. In sommige gevallen gaat het om niet meer dan een veredelde demo of in het geval van Final Fantasy XV Monster of the Deep om het vissen in een VR-wereld. Dat is een beetje het ding dat ik nog altijd met VR heb. Er zijn bepaalde ervaringen die echt tof zijn om te beleven. Zo sta ik nog altijd versteld van de lol die ik heb gehad met Rez Vr op de PlayStation VR. En een game als Resident Evil 7 heeft een extra lading wanneer je het in een VR-wereld speelt, maar dat zijn op dit moment nog echt de uitzonderingen op de regel.

Wat dat betreft hoop ik dat bij de nieuwe games ook echt een aantal titels zitten waarmee je zonder problemen een paar uur los kunt gaan, zonder dat je er vermoeid van raakt. Als dat verschijnt, dan is de extra kostprijs van de PlayStation VR het waard en zul je zien dat je straks vijf miljoen gamers hebt die zo’n PlayStation VR in huis hebben. Op dit moment is het voor de grote groep nog steeds een beetje de kat uit de boom kijken. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze uitgebreide gamingpagina met de laatste nieuwtjes, previews en reviews.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sony verwacht dit jaar een berg aan PlayStation VR-games
Sluiten