Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 3 feb 2020

Sony vraagt gebruikers of ze Remote Play op de Switch willen

Bedrijven houden regelmatig onderzoeken om zo te bekijken hoeveel animo er voor bepaalde toepassingen onder de gebruikers is. Sony heeft zo’n nieuw onderzoek gehouden en daarbij stellen ze interessante vragen over Remote Play.

Remote Play is de mogelijkheid om het beeld van de PlayStation 4 te streamen naar een ander apparaat. Momenteel kun je op die manier je PlayStation 4-feed sturen naar een laptop, smartphone of tablet. Maar wellicht dat daar in de toekomst zoiets als een Nintendo Switch bijkomt.

Sony vraagt naar Remote Play op de Nintendo Switch

Dat is althans één van de vragen die Sony in zijn recente onderzoek heeft gesteld. Ook werd er in hetzelfde onderzoek gevraagd naar de optie om hetzelfde te doen voor de Apple TV. Dat zou bijvoorbeeld handig zijn wanneer je op een hogere verdieping een televisie hebt staan met een Apple TV daaronder en daar dan je games op wilt spelen. Dit laatste zou ook iets makkelijker zijn, omdat er momenteel al apps beschikbaar zijn voor de iPhone en iPad die min of meer hetzelfde te doen. Dan zou het overzetten makkelijker zijn dan een app uit te kunnen brengen voor een platform van de concurrent.

PS4 Remote play
Hoe Remote Play nu werkt (Bron: PlayStation)

Nu kan zo’n vraag nergens toe leiden, dat is het ding met onderzoeken. Maar tegelijkertijd kun je ook stellen dat wanneer een bedrijf denkt over de optie, dat het uiteindelijk ook de waarheid kan gaan worden. En het is niet de enige interessante onderzoek in het verhaal. Zo wordt er gevraagd naar de mogelijkheid van offline Remote Play (geen idee hoe dat zou werken) of het spelen van oude games die op de PlayStation 1 en 2 verschenen te spelen via Remote Play. Interessanter zou de vraag zijn over een kleinere Dualshock-controller die je makkelijker mee zou kunnen nemen om zo onderweg te kunnen gamen. Met het oog op de toekomst zouden dit wel vooral dingen zijn die bij de PlayStation 5 zouden gaan verschijnen. Die spelcomputer moet eind dit jaar verschijnen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sony vraagt gebruikers of ze Remote Play op de Switch willen
Sluiten