Volume draadloze Sony earbuds nu te regelen via touch

Sony heeft een software-update uitgerold voor de WF-1000XM3 earbuds waarmee het mogelijk wordt om het volume te regelen door middel van touch. Eerder kon het volume alleen geregeld worden via een gekoppeld apparaat.

De WF-1000XM3 (die we in dit artikel voor het gemak de oortjes van Sony noemen) zijn de draadloze oortjes van Sony die beschikken over Noise-Cancelling. De oortjes wisten zeker indruk te maken op ons, maar er is altijd ruimte voor verbetering. En die verbetering komt in de vorm van firmwareversie 2.0.2.

Volume aan te passen via touch

De oortjes van Sony bieden de mogelijkheid om het volume door middel van touch te bedienen, maar daar moet je dan wel andere functionaliteiten voor laten. Eerder was het al mogelijk om Google Assistent en ruisonderdrukking te activeren (of deactiveren) via touch. Wanneer je ervoor kiest om touch te gebruiken voor het volume, zullen die overige twee opties niet meer te gebruiken zijn. Je ruilt de functionaliteiten als het ware in.

Het schijnt wel mogelijk te zijn om het volume te bedienen op slechts een oortje, waardoor een tweede functionaliteit (zoals ruisonderdrukking) eventueel nog wel te gebruiken is. Tikken zou in dit geval het volume verhogen zijn en ingedrukt houden om het volume te verlagen.

Sony WF-1000XM3 review
Afbeelding: Dominick Vietor / WANT

Sony voegt meer functionaliteiten toe

Uiteraard komt er meer bij de uitrol van de nieuwe firmwareversie kijken. De oortjes van Sony krijgen door versie 2.0.2 ook ondersteuning voor Alexa, de slimme assistent van Amazon. Ook is het nu mogelijk om te zien hoe lang je charging case het nog uit gaat houden. Daarbij meldt Sony dat er een verbeterde bluetoothverbinding met iOS en Windows 10 moet zijn.

De nieuwe update van de oortjes van Sony zijn via de Sony Headphones Connect-app te installeren. Dat kan zowel op Android als op iOS.

Sony WF-1000XM3 review
Afbeelding: Dominick Vietor / WANT

Benieuwd wat wij van de WF-1000XM3 vonden, check dan zeker even onze review!

Reageer op artikel:
Volume draadloze Sony earbuds nu te regelen via touch
Sluiten