Sony WH-1000XM4 specs liggen dankzij Amerikaanse verkoper op straat

Alle specificaties van de Sony WH-1000XM4 noise-canceling headphones liggen op straat dankzij de Amerikaanse winkelketen Walmart. Daardoor weten we nu eigenlijk al alles over de koptelefoon, nog voordat de Japanse elektronicagigant het product officieel zelf aangekondigd heeft.

Als we naar de specs van de koptelefoon van Sony kijken, dan valt op dat die voor een groot deel overkomen met de voorganger. Zo zien we eenzelfde soort design en is er natuurlijk noise-canceling aanwezig. Ook kun je de koptelefoon snel opladen via USB-C, is er ondersteuning voor Sony’s LDAC-technologie en beschikt het apparaat over touchpadbediening. Dat beide koptelefoons zo op elkaar lijken, is helemaal niet erg in dit geval. De vorige versie wordt gezien als één van de beste koptelefoons van dit moment. Dus het is niet vreemd dat Sony veel elementen meeneemt naar de nieuwe editie.

Sony WH-1000XM4
Specs van de Sony WH-1000XM4. (Afbeelding: The Verge)

Nieuwe functies voor de Sony WH-1000XM4

Uiteraard heeft de Sony WH-1000XM4 ook nieuwe functies gekregen. Zo kun je de koppeling maken met twee bluetoothapparaten, zoals je al eerder kon lezen. Je hoeft dan niet steeds handmatig van apparaat te wisselen. Verder wil het Japanse bedrijf ook de belkwaliteit verbeteren met wat het Precise Voice Pickup Technology noemt. De vijf ingebouwde microfoons, die daar geplaatst zijn voor de noise-canceling, worden dan ingezet tijdens een gesprek.  Het verbeterde signal processing is in staat je stem op te pakken en helder door te sturen.

Met Adaptive Sound Control kun je straks instellingen aanpassen op basis van je locatie. Zo kun je snel profielen selecteren wanneer je uit de trein komt en in een koffietent gaat zitten. Ook krijgt de WH-1000xM4 een nieuwe versie van Sony’s Digital Sound Enhancement Engine-technologie. Dat is DSEE Extreme, die DSEE HQ vervangt. De technologie gebruikt kunstmatige intelligentie om gecomprimeerde, digitale audiobestanden te verbeteren in real-time, dus terwijl je luistert. Helaas is het zo dat de batterijduur er niet op vooruit gegaan lijkt te zijn: die blijft namelijk steken op dertig uur.

Walmart

Reageer op artikel:
Sony WH-1000XM4 specs liggen dankzij Amerikaanse verkoper op straat
Sluiten