Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 28 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Sony introduceert de nieuwe WH-XB900N headphone

Of je nu veel onderweg bent, op kantoor zit of graag sport: een goede koptelefoon komt ten alle tijden van pas. Zeker wanneer deze ook nog eens beschikt over noise cancelling, waarin je helemaal in je eigen wereld kan kruipen. Sony had op dat gebied al succes met de WH1000 en introduceert nu de gloednieuwe WH-XB900N!

Sony introduceert gloednieuwe WH-XB900N koptelefoon

Sony wist met de WH-1000XM3 koptelefoon de juiste dingen te doen op het gebied van geluid en Active noise-cancelling. Buiten het feit dat Sony het audio-spelletje nog een beetje beter onder de knie heeft gekregen, betekent het ook dat de verwachtingen voor de opvolger best hoog liggen. En die opvolger ziet nu het daglicht. Sony introduceert de gloednieuwe WH-XB900N.

De nieuwe headphone van Sony gaat niet gepaard met Active Nose Cancelling, maar met Digital noise cancelling. De technologie is een beetje anders, maar het resultaat is hetzelfde. Wie DNC op de koptelefoon aanzet zal overrompeld worden door een oase van rust. Althans, zo meldt Sony dat zelf uiteraard. Stemgeluiden en straatlawaai: ze zijn een stuk minder goed te horen met de feature.

Sony WH-XB900N koptelefoon

Daarbij wordt deze nieuwe XB900N vooral gedefineerd door de EXTRA BASS (ja, dat moet in hoofdletters) technologie. Simpel gezegd zorgt die voor een hardere en stevigere bass, zonder dat je daar geluidskwaliteit voor in hoeft te leveren. Kortom: je koptelefoon hoeft niet op standje gehoorbeschadiging om de bass door je lijf te voelen.

Quick Attention, Google Assistant en prijs

Net zoals het voorgaande model, zal ook dit model beschikken over de Quick Attention modus. Een toffe feature die ervoor zorgt dat, wanneer jij je hand op de rechteroorschelp legt, de noise-cancelling tijdelijk wordt uitgeschakeld. Hierdoor hoef je niet de hele tijd de koptelefoon af te doen, om met iemand te praten. Een feature die ook bij de WH-1000 zonder twijfel erg geliefd was.

Daarbij is de XB900N ook voorzien van Google Assistant om het gebruik van de koptelefoon simpel te houden. Sony en Google maken het mogelijk om een smartphone, tablet of speaker aan te sturen met je stem en de koptelefoon. Een toffe feature die we steeds vaker tegenkomen in de markt. De accuduur van de XB900N wordt door Sony geschat op zo’n 30 uur en een oplaadtijd van 10 minuten tegenover 1 uur aan consumptie.

Sony WH-XB900N koptelefoon

De WH-XB900N is vanaf juli 2019 beschikbaar in de Benelux en krijgt een adviesprijs van €250.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony introduceert de nieuwe WH-XB900N headphone
Sluiten