Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 20 mei 2019

Wanneer komt de nieuwe Sony Xperia 1 naar Nederland?

Tijdens MWC 2019 kregen we voor het eerste de Sony Xperia 1 onder ogen. Het toestel met een uniek 21:9 CinemaWide 4K display viel met al het gemak van de wereld op en stond gelijk in de belangstelling. Vandaag gooit Sony het toestel in de pre-order en maakt het de Nederlandse releasedatum (inclusief prijs) bekend. 

Wanneer komt de nieuwe Sony Xperia 1 naar Nederland?

De nieuwe Sony Xperia 1 komt naar Nederland! Tijdens MWC 2019 maakten we kennis met het nieuwe vlaggenschip van de producent en kon Dominick er direct mee aan de slag. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en maakt de smartphone zijn opwachting in ons land. Via een persbericht kondigt Sony aan dat het toestel vanaf vandaag te pre-orderen is bij verschillende webshops en providers. En wanneer de voorverkoop start weet je een ding zeker: we zijn niet ver verwijderd van de daadwerkelijke lancering.

En dat klopt! Via hetzelfde persbericht kondigt Sony ook direct de releasedatum aan van de Xperia 1. Vanaf 3 juni 2019 ligt het toestel in de winkels. Tijdens MWC 2019 viel al direct op dat Sony een aardige stap vooruit heeft gedaan op smartphone gebied. Iets dat voornamelijk naar voren komt door het opvallende, en indrukwekkende, 21:9 CinemaWide display. Of het nu gaat om die resolutie, het 4K HDR OLED paneel of de X1 beeldprocessor: de Xperia 1 is gericht op beeldkwaliteit. En die kwaliteit is dus volgende maand, voor een prijs van €949, te bekijken en te testen.

Uiteraard heeft de Xperia 1 veel meer te bieden dan een groot en indrukwekkend display. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 855 chipset met 6GB aan RAM geheugen. Daar gaat dan ook nog eens 128GB aan opslagcapaciteit mee gepaard. Aan de achterkant van het toestel zit een triple-camerasysteem van 12 megapixel en vinden we intern nog een 3330mAh batterij. Kortom: een smartphone die gericht is op het scherm, maar daarnaast ook aardige specificaties weet te bieden.

Sony Xperia 1 preview design

Tip van de dag: wie de Sony Xperia 1 nu vooruitbesteld krijgt de indrukwekkende Sony WH-1000XM3 NC-hoofdtelefoon meegeleverd.

Reageer op artikel:
Wanneer komt de nieuwe Sony Xperia 1 naar Nederland?
Sluiten