Sony Xperia 5: de kleine smartphone maakt zijn terugkeer

Als het op smartphones aankomt dan zijn de meest innovatieve, handige en vreemde functies allemaal de revue wel gepasseerd. Multi-lens camera’s, schermen zonder notch, geen headphone jack meer, en ga zo maar even door. Terwijl Samsung speelt met opvouwbare schermen gaat Sony voor de smartphone met een verlengd scherm. De smartphonefabrikant zet de trend van opvallende afmetingen voor hun smartphones nog even door in zijn nieuwste smartphone, de Sony Xperia 5.

Sony gaat voor een maatje kleiner

Sony slaat een aantal nummers over en brengt nu, na de Sony Xperia 1, de Sony Xperia 5 uit. De nieuwe smartphone is kleiner dan het voorgaande model en is daarmee eigenlijk de compactere versie van zijn voorganger. Smartphones worden groter en groter, maar sommigen van ons hebben liever geen halve tablets in hun broekzak. Voor hen is de nieuwe Xperia 5 een goed alternatief. Tenminste, voor wie een 6.1-inch smartphone als ‘compact’ beschouwt..

Sony Xperia 5: compact maar niet beperkt

Het opvallende aan de Sony Xperia 1 is de 21:9 aspect ratio van het scherm. Deze verhouding is bijvoorbeeld fijn voor het kijken van video’s in landscape mode. De nieuwe Xperia 5 heeft dezelfde kenmerkende aspect ratio, alleen is niet voorzien van een 4K OLED-scherm. Al is de Full HD+ OLED HDR beeldkwaliteit nog steeds niet mis voor dit kleintje.

De features van deze kleinere smartphone doen niet onder voor grotere toestellen. De nieuwste Sony beschikt ook over de triple lens camera met 12MP sensoren, beeldstabilisatie en dezelfde eye auto-focus technologie als zijn Alpha camera’s. Ook deze telefoon is voorzien van de vlaggenschip Qualcomm Snapdragon 855 SoC. Hoeveel intern geheugen of RAM de smartphone heeft is nog niet bekend.

Sony Xperia 5
Sony Xperia 5 (Bron: Sony)

De smartphone zal vanaf 4 oktober in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar zijn, maar volgens 9to5Google kun je volgende week al een pre-order plaatsen. Kan voor jou het smartphonescherm niet groot genoeg zijn? Dan is de Xperia 10 (Plus) misschien de moeite waard. Lees hier onze preview over het toestel.

Reageer op artikel:
Sony Xperia 5: de kleine smartphone maakt zijn terugkeer
Sluiten