Sony onthult Xperia Ear Duo: luister naar muziek en omgevingsgeluiden

Sony is al een tijdje met zijn Xperia Ear Duo bezig en het lijkt het techbedrijf nu eindelijk gelukt te zijn om ze goed onder de aandacht te krijgen. Naast de onthulde Xperia XZ2 en XZ2 Compact, onthulde Sony ook vol trots zijn duale oordopjes. Hiermee zou je naar muziek kunnen luisteren, zonder dat je wordt afgesloten van de wereld.

Opvolger van mislukte Xperia Ear

Sony probeerde het al in 2016 en kwam toen met de onsuccesvolle Sony Xperia Ear Bluetooth headset.  Het jaar daarop probeerde het bedrijf het weer, met de opvolger van de Xperia Ear: de Xperia Ear Duo, die inderdaad dit jaar tijdens MWC 2018 is onthuld. Vorig jaar ging het echter alleen nog maar om een concept en later in het jaar verscheen er bij IFA 2017 in Berlijn weer een concept van de oordopjes.

Sony Xperia Ear Duo oordopjes

Genieten van muziek en omgevingsgeluiden

Dit jaar is het dus eindelijk het jaar van de Sony Xperia Ear Duo en we zijn benieuwd hoe ze het gaan doen. De apparaatjes maken gebruik van een zogenaamde “dual listening” technologie, waarbij je tegelijkertijd zowel naar je muziek als naar achtergrondgeluiden kunt luisteren. Dit wordt wordt bewerkstelligd door de Spatial Acoustic Conductor, oftewel het grote gedeelte aan de oordopjes dat je achter je oren moet plaatsen.  Deze conductor projecteert je muziek naar het gedeelte dat je in je oor hebt zitten. Daar zit echter met opzet een gat in, zodat je je omgeving nog steeds kunt horen. Handig als je bijvoorbeeld op straat loopt en over moet steken.

Sony Xperia Ear Duo

Schudden voor nee

De headset is verder uitgerust met een Spritzer chip en verschillende sensoren. Deze helpen je om de oordopjes gemakkelijk te kunnen bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld knikken of je hoofd juist schudden als je een telefoontje wel of juist niet wilt aannemen. Uiteraard kun je hetzelfde bewerkstelligen met knoppen op de Spatial Acoustic Conductor. Andere sensoren houden weer in de gaten of omgevingsgeluiden niet te baldadig worden en zorgen ervoor dat je muziek dan luider wordt.

Sony Xperia Ear Duo

Xperia Ear Duo met Siri en Google Assistant

Aangezien de wereld in de ban lijkt te zijn van virtuele assistenten, komt de Xperia Ear Duo uiteraard met zowel Google Assistant als Siri. Zo heb je altijd iemand om mee te babbelen. Verder zou een volle batterij goed zijn voor vier uur luisterplezier. Als je de case echter bij je hebt, kun je daar nog drie volle batterijen aan toevoegen. Met de snellaad optie, kun je de oordopjes overigens binnen twaalf minuten opladen voor zo’n twee uur aan Ear Duo lol.

Tegenwoordig zie je bijna niemand meer een draadje gebruiken om zijn koptelefoon aan te sluiten. Helaas kunnen Bluetooth koptelefoons behoorlijk prijzig zijn, maar gelukkig is er altijd nog AliExpress. Dit zijn de vijf beste (Bluetooth) koptelefoons die je op de Chinese site kunt kopen.

PhoneArena

Reageer op artikel:
Sony onthult Xperia Ear Duo: luister naar muziek en omgevingsgeluiden
Sluiten