Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 26 okt 2017

Zeg Hello tegen Sony’s schattige Xperia slimme speaker

Sony is van plan om de robothond Aibo uit de jaren negentig, weer terug te brengen als slimme speaker. Het techbedrijf lijkt de slimme speaker smaak behoorlijk te pakken te hebben en komt naast “Aibo 2.0” ook met de Xperia Hello. Dit is een schattig uitziend robotje, dat ook wel op een koffiezetapparaat lijkt, en komt met een display.

Xperia Hello lijkt bijna een extra familielid

Sony heeft geprobeerd met de Xperia Hello een soort personage neer te zetten. Het apparaatje heeft aan de bovenkant een bolletje, dat als ronddraaiend hoofd dient en twee schattige oogjes heeft. Doordat de oogjes geanimeerd worden en alles lijken te volgen, krijg bijna het idee dat de assistent een extra familielid is. Daarnaast beweegt hij soms ook zomaar, om echt als een levend wezen over te komen.

Sony Xperia Hello

Robotje herkent je gezichtsuitdrukkingen

Als buik heeft de assistent een 4.55 inch LCD display, waarop van alles te bekijken valt. Je kunt interacteren met het apparaatje door spraakopdrachten te geven en te gebaren. Daarnaast kan Hello ook je gezichtsuitdrukkingen lezen en erop handelen en zelfs elk familielid herkennen. Je kunt hem dus ook gebruiken om te verklappen wanneer hij de kinderen voor het laatst heeft gezien. Verder gebruik je het beestje onder andere om foto’s te maken, voor Skype oproepen en voor de gebruikelijke notificaties, welke voor iedereen gepersonaliseerd kunnen worden.

Alleen extra familielid voor Japanners

Het woord “Hiperiaia”  werkt als een soort ” Hey Siri” en betekent in het Japans Hi Xperia. Waarschijnlijk gaat er een belletje bij je rinkelen, want waarom moet je de slimme speaker in het Japans begroeten? Inderdaad hij wordt voorlopig helaas alleen in Japan uitgebracht. Op 16 november zou Xperia Hello gelanceerd moeten worden, waarna hij hopelijk daarna ook een keer naar Europa wordt verzonden.

Hij komt overigens wel met een behoorlijk prijskaartje. Voor een Xperia Hello assistent moet je namelijk zo’n 1100 euro afrekenen (als je er al aan komt). Misschien is het toch beter om te wachten op Google’s nieuwe Home speaker. Deze zou namelijk ook komen met een display, en zal waarschijnlijk goedkoper zijn dan de Xperia Hello. Maar hij zal waarschijnlijk niet even schattig zijn.

The Verge

Reageer op artikel:
Zeg Hello tegen Sony’s schattige Xperia slimme speaker
Sluiten