Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 15 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Sony voorziet ook deze twee Xperia-smartphones van Android 12

Sony is de laatste tijd lekker bezig. De Japanse elektronicagigant brengt updates uit voor smartphones die daardoor Android 12 ontvangen. Enkele toestellen zijn al in het bezit van die upgrade en anders zijn de upgrades onderweg. En nu maakt het bedrijf duidelijk dat er nog twee toestellen zijn die zo’n upgrade ontvangen.

Afgelopen maanden kregen onder meer de Sony Xperia 1 II, Xperia Pro en Xperia 5 II al de upgrade naar Android 12. Maar nu maakt de fabrikant dus duidelijk dat ook de Sony Xperia 10 II en Xperia 10 III dezelfde behandeling krijgen. Oh, en voor wie het nog niet wist: de II in de naam moet je lezen als Mark 2.

Android 12 voor Sony’s smartphones

Voorheen had Sony nog een eigen blog waar ze al het nieuws omtrent haar mobiele apparaten deelde. Echter, die blog is al een tijdje opgeheven, waardoor ze het nieuws dit keer deelde via Instagram. Dit is één van de weinige plekken waar Sony-gebruikers nog direct hun nieuws over smartphones vandaan halen.

Sony Xperia 10 II
Sony Xperia 10 II (Afbeelding: Sony)

Dat is wellicht een beetje een vreemde plek, aangezien Sony zich voornamelijk richt op de zakelijke markt. Echter, afgaande op de post op Instagram, verschillende gebruikers weten de gigant zo alsnog te vinden. En anders kun je natuurlijk vertrouwen op de nieuwssites die dergelijk nieuws vanzelf een keer brengen.

Wanneer verschijnt de upgrade?

Het is helaas nog niet duidelijk wanneer de Android 12-upgrade precies verschijnt voor de Sony Xperia 10 II en Xperia 10 III. Sony maakt alleen duidelijk dat de update “binnenkort” verschijnt. Het is in elk geval duidelijk dat het woord “binnenkort” aanduidt dat de upgrade dus niet al te lang meer op zich laat wachten.

De Sony Xperia 10 II is inmiddels twee jaar oud. Dus de verwachting is dat dit de laatste grote update wordt voor de smartphone. Aangezien de Sony Xperia 10 III slechts één jaar oud is, krijgt dat toestel waarschijnlijk nog de upgrade naar Android 13. Maar als het zover is, dan lezen we dat dus vanzelf op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony voorziet ook deze twee Xperia-smartphones van Android 12
Sluiten