Noah Korevaar
Noah Korevaar Google 1 mrt 2017

Sony Xperia Touch verandert elk oppervlak in een (gigantisch) touchscreen

Sony heeft een opvallende projector onthuld, de Sony Xperia Touch. De stijlvolle gadget verandert elk oppervlak in een high-definition touchscreen.

Sony maakt indruk met de Xperia Touch

Sony onthulde begin deze week tijdens het Mobile World Congress verschillende smartphones. Toch was de interessantste aankondiging van de Japanse fabrikant niet een toestel, maar een projector.

Daarbij denk je waarschijnlijk aan een ouderwetse beamer, maar de Xperia Touch is veel meer dan dat. De bijzondere gadget kan namelijk touchscreens projecteren. Met een druk op de knop verandert je muur of eettafel in een groot scherm.

Sony Xperia Touch

Een 23-inch high-definition touchscreen. Weer eens wat anders dan een iPad! De Xperia Touch kan je clicks en swipes registreren met behulp van infrarood licht en een ingebouwde camera.

De camera kan met zestig frames per seconde filmen, waardoor de projectie razendsnel op jouw aanrakingen kan reageren. Net alsof je een gigantische tablet hebt, waar je maar wilt.

Alles wordt een touchscreen

De Sony Xperia Touch draait ook gewoon op Android, dus je kunt er alles mee doen dat je ook met een normale tablet zou doen. Een spelletje spelen, Netflix streamen of Skypen met een levensgrootte projectie van je oma op de muur: het kan allemaal.

Sony Xperia Touch

Vorig jaar demonstreerde Sony al een experimenteel concept van de Xperia Touch. Juist daarom is het zo verrassend dat de techgigant nu al klaar is om het hebbeding aan de doorsnee consument te verkopen.

De Xperia Touch is echter ook zeer interessant voor de creatieve industrie. Microsoft wil daar gaan scoren met de HoloLens, een augmented reality headset die drie-dimensionale voorwerpen in echte ruimtes kan plaatsen. De Xperia Touch kan enkel twee-dimensionale beelden projecten, maar je hoeft tenminste niet continu een lompe bril te dragen.

Sony’s projector komt deze lente uit; de Nederlandse markt is in de zomer aan de beurt. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan al dit moois: €1500. Begin maar vast met sparen dus!

De Japanse fabrikant was niet de enige die hoge ogen gooide tijdens het Mobile World Congress. Zo maakte Nokia indruk met de nostalgische Nokia 3310, en maakte BlackBerry zijn comeback met de BlackBerry KeyOne. Wist je trouwens al dat Facebook meer met jouw likes doet dan je denkt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Dezeen

Reageer op artikel:
Sony Xperia Touch verandert elk oppervlak in een (gigantisch) touchscreen
Sluiten