Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 feb 2019

Opvallende Sony Xperia XA3 duikt op in mysterieuze video

Sony is al enkele jaren niet echt een grote speler meer op de markt. De Xperia toestellen hebben vaak indrukwekkende specificaties, maar weten desalniettemin niet echt op te vallen. Tijdens het Mobile World Congress, ‘s werelds grootste telefoonbeurs, gaat Sony een nieuw wapenfeit onthullen. De Sony Xperia XA3.

Sony Xperia XA3

Maak kennis met de Sony Xperia XA3. Dat is een nieuwe Android smartphone die nu al meermaal sis gelekt. We zagen onlangs kraakheldere renders voorbij komen, die een eerder merkwaardig gerucht bevestigen: een 2:19 CinemaWide scherm. Met een dunne kin maar dikke schermrand aan de bovenkant was het een design dat direct opviel. Andere geruchten wezen op een prijskaartje rond de 550 euro.

Sony Xperia XA3
De eerder gelekte renders

Maar goed, hoe ziet zo’n langwerpige smartphone eruit in de praktijk? We kregen afgelopen weekend een merkwaardig antwoord op die vraag. Een video uit Taiwan dook op, een livestream zelfs, waarin iemand het toestel gebruikte. Diegene noemde zelf niet de naam van het toestel, maar de gelijkenis is treffend. Dit moet wel de Sony Xperia XA3 zijn.

Het langwerpige scherm valt meteen op. De gebruiker opent in de video een benchmark-app, die niet eens op het scherm past. Althans, er blijft een hoop schermruimte onbenut. Aan de achterkant zit een dubbele camera, maar verder is er nergens een logo of branding te bekennen. Hoogstwaarschijnlijk kijken we dan ook naar een prototype.

Sony Xperia XA3 Sony Xperia XA3

Binnenkort horen we meer, want op 24 februari gaat het Mobile World Congress van start. Naast Sony zullen ook Xiaomi, LG, Samsung en Huawei daar gaan schitteren. Kan Sony met de Xperia XA3 en XZ4.

Sumahoinfo

Reageer op artikel:
Opvallende Sony Xperia XA3 duikt op in mysterieuze video
Sluiten