Tech 12 mei 2017 Noah Korevaar

Sony Xperia XZ Premium super slow-motion: verbluffende innovatie

We gingen in Portugal aan de slag met de Motion Eye camera van de Sony Xperia XZ Premium. We kwamen omver geblazen terug.

Sony Xperia XZ Premium: technisch hoogstandje

Smartphonefabrikanten hebben tegenwoordig moeite om op te vallen. Nog zelden worden echt grote stappen gemaakt. Waar we een paar jaar terug geregeld concludeerden dat iets echt next generation technologie was, komt dat nu nog zelden voor.

Toch krijgen techgiganten het soms nog voor elkaar, dat stukje verbazing. Sony’s Xperia XZ Premium is daar een goed voorbeeld van. Het is niet alleen een indrukwekkende Android smartphone, maar ook een innovatief toestel.

De Sony Xperia XZ Premium heeft namelijk een super slow-motion camera. Niet slow-motion zoals je het gewend bent van smartphones, met 140 frames per seconde. Nee, met de Xperia XZ Premium maak je slow-motion video’s met 960 frames per seconde.

Sony Xperia XZ Premium

Het resultaat is verbluffend. Wij gingen in Portugal met het gloednieuwe vlaggenschip aan de gang. De zon scheen en de omgeving was prachtig, maar dat had de Motion Eye camera van de XZ Premium niet eens nodig.

Filmische beelden waar je met open mond naar zit te staren, opgenomen met een smartphone die gewoon in je broekzak past

Verbluffend resultaat

We zijn het gewend om vrijwel dagelijks filmpjes te maken met onze smartphones. De super slow-motion stand van de Xperia XZ Premium wist ons echter omver te blazen, en dat zeggen we zonder te overdrijven. De camera van het toestel is een technisch hoogstandje.

Zandkorreltjes vliegen filmisch voorbij, waterdruppels spatten in een hoge resolutie op. Actiescènes in grote films, waar je met open mond naar zit te staren omdat je in slow-motion details ziet die je normaal niet met het blote oog kunt waarnemen. Dat gevoel, maar dan gewoon met een smartphone die in je broekzak past.

960fps is 32 keer zo traag als normale video’s die je met je smartphone maakt. Op het gebied van slow-motion veegt de Sony Xperia XZ Premium dan ook de vloer aan met de concurrentie, die het met minstens vier keer zo weinig frames per seconde moeten doen. Dat merk je meteen.

Super slow-motion: zo werkt het

Maar hoe gaat het filmen in super slow-motion eigenlijk in zijn werk? Het is verrassend simpel. Binnen de camera-app van de Sony Xperia XZ Premium open je de speciale super slow-motion modus. Vervolgens kun je gewoon beginnen met filmen.

Het wordt pas echt interessant als je op de slow-motion knop drukt. Voor 0.182 seconden filmt het toestel dan met 960 frames per seconde. Dat komt uiteindelijk neer op zes seconden aan verbluffende super slow-motion beelden.

Sony Xperia XZ Premium

De timing is dus cruciaal, maar gelukkig kun je het na die 0.182 seconden meteen weer opnieuw de slow-motion modus aanslingeren. Zo hoef je dus nooit dat ene moment te missen, het speciale moment waarvan je elk detail wil vangen.

Sony bewijst opnieuw waarom het een marktleider is op het gebied van camera’s, zowel in de filmindustrie als onder fotografen

Vervolgens kun je de slow-motion video bewonderen op het high-end 4K scherm van de Sony Xperia XZ Premium. Slow-motion video’s worden overigens in 720p opgenomen, maar daar merk je verrassend weinig van.

Sony Xperia XZ Premium: Sony levert premium totaalpakket af

Sony bewijst opnieuw waarom het een marktleider is op het gebied van camera’s, zowel in de filmindustrie als onder fotografen. Al die expertise en ervaring komt samen in de Sony Xperia XZ Premium. Het resultaat zijn slow-motion opnames waar de concurrentie niet aan kan tippen.

Eerst zien, dan geloven? Check dan de bovenstaande video. Tientallen journalisten hebben zelf super slow-motion opnames gemaakt in Portugal, die vervolgens zijn samengevoegd met het bovenstaande resultaat.

Wil je zelf met de Sony Xperia XZ Premium aan de slag? Je kunt het indrukwekkende vlaggenschip nu vooruit bestellen vanaf 749 euro. Dan krijg je er zelfs een high-end noise reduction koptelefoon ter waarde van 300 euro bij! Wil je meer weten over de Sony Xperia XZ Premium? Check dan de officiële website.

In samenwerking met Sony

In samenwerking met Sony

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony Xperia XZ Premium super slow-motion: verbluffende innovatie
Sluiten