Gadgets 30 aug 2018 Ilona Braam

Sony Xperia XZ3 officieel aangekondigd: de ultieme entertainment smartphone

IFA 2018 gaat weer officieel beginnen en het belooft weer een bijzonder evenement te worden boordevol nieuwe smartphone onthullingen. Uiteraard is ook Sony van de partij en dit jaar mogen we kennis maken met de volgende Xperia evolutie: de Sony Xperia XZ3. Deze lijkt bomvol te zitten met het beste dat Sony te leveren heeft op het gebied van audio, televisie, fotografie en gaming. Maak kennis met Sony’s nieuwste vlaggenschip.

Van series moet je genieten in HDR

Sony lijkt met de Xperia XZ3 helemaal uit zijn dak te zijn gegaan en het toestel is uitgerust met Sony’s geavanceerde audio- en visuele technologie om je mobiele entertainment beleving naar een hoger niveau te tillen. De smartphone komt met een 6 inch QHD+ HDR OLED display, welke zorgt voor hogere contrasten, diepere zwarttinten en een scherpere helderheid dankzij de BRAVIA OLED TV technologie. Hiermee kun je volop genieten van je filmpjes, series en games. En zelfs als je af en toe content te pakken hebt die niet HDR geoptimaliseerd is, zorgt de X-Reality for mobile feature ervoor dat deze omgezet wordt naar bijna HDR om er alsnog optimaal van te kunnen genieten.

Sony Xperia XZ3

Niks minder dan Hi-Res audio

Uiteraard moeten niet alleen de beelden optimaal zijn, maar geniet je pas echt als ook de audio van hoge kwaliteit is. Ook daar is over nagedacht bij de Xperia XZ3 en we vinden dan ook S-Force Front Surround Sound speakers, die nog krachtiger zijn geworden en 20 procent meer geluidssterkte leveren dan voorgaande modellen. Je geniet van Hi-Res Audio en niets minder. Want zelfs non Hi-Res muziek en andere audio content wordt dankzij DSEE HX ook verbeterd naar een bijna Hi-Res Audio kwalititeit.

Sony Xperia XZ3

Voel je entertainment

De Xperia XZ3 lijkt echt gemaakt te zijn voor entertainment en Sony lijkt zo veel mogelijk van je zintuigen hieraan mee te willen laten doen. Zo wordt je niet alleen ondergedompeld in je series en films met het geluid en de beelden, maar kun je deze zelfs ook nog voelen. Het Dynamic Vibration System brengt je content namelijk op een unieke manier tot leven, zodat je voelt wat je allemaal meemaakt op het scherm.

Sony Xperia XZ3

Tappen op de zijkant voor snelle opties

Het display zelf wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 5 en heeft een beeldverhouding van 18:9. Zowel voorin als achterin vinden we 3D glas, wat er samen met de beeldverhouding voor zorgt dat het toestel lekker in je hand ligt. Toch kan het soms lastig zijn om de telefoon op de normale manier met één hand te bedienen en daarom introduceert Sony de Side sense feature. Het doet een beetje denken aan het knijpen in de rand van de HTC U11. Bij de XZ3 kun je tappen op de rand om extra menu’s en opties tevoorschijn te toveren. Zo kun je bijvoorbeeld twee keer op de zijkant tappen om op de plek waar je hebt getikt een slim menu te krijgen met laatst gebruikte of voorspelde apps. Ook kun je makkelijk met één hand inzoomen op foto’s om ze eens goed te bekijken.

Sony Xperia XZ3

Camera met gevoel voor richting

Een ander handigheidje aan de smartphone is de Smart launch feature die kunstmatige intelligentie gebruikt om je leven makkelijker te maken. Zodra je het toestel oppakt en in een horizontale houding houdt, start Smart launch je camera zodat je meteen kunt beginnen met foto’s maken. Hiervoor krijg je een 19 megapixel lens en helpen bestaande features zoals Superior Auto, Predictive Capture, Predictive Autofocus en Smile Shutter je met het maken van hoge kwaliteit foto’s. Verder kun je uiteraard ook nog 4K HDR video’s opnemen, 3D scans maken met gezichtsuitdrukkingen en dramatische Full HD 960fps Super slow motion video’s schieten met de Motion Eye camera.

Sony Xperia XZ3

Aan de voorkant krijg je verder een 13 megapixel selfiecamera, omdat je er zelf natuurlijk ook briljant uit moet zien. Deze heeft een Bokeh functie gekregen, zodat je je selfies meteen naar een hoger niveau kunt tillen en wat interessanter kunt maken.

Slimme batterij

De Xperia XZ3 komt met een 3.330mAh batterij, wat op zich niet gigantisch is. Toch zou deze een behoorlijke tijd meegaan, dankzij Sony’s slimme functies, waaronder Smart Stamina, STAMINA mode, Battery Care en de Qnovo Adaptive Charging technologie. Onder de motorkap vinden we een Snapdragon 845 chipset en mag je als een van de eersten in Nederland aan de slag met Android Pie. Uiteraard heeft het toestel verder een IP68 certificering en is hij niet bang voor water.

Sony Xperia XZ3

Prijs en beschikbaarheid Xperia XZ3

De Sony Xperia XZ3 is in Nederland beschikbaar vanaf 5 oktober en komt met een prijskaartje van 799 euro. Hij komt in de kleuren Black, White Silver, Forest Green en Bordeaux Red. Afhankelijk van waar je hem koopt is hij beschikbaar als Single SIM of Dual SIM variant.

Sony Xperia XZ3

Zoals gezegd levert het toestel een lekkere audiokwaliteit, maar als je dit naar een nog hoger niveau wilt tillen is deze digitale muziekspeler van Sony een briljante optie. Hij is zelfs zijn gewicht in goud waard.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony Xperia XZ3 officieel aangekondigd: de ultieme entertainment smartphone
Sluiten