Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Sony Xperia XZ4 conceptdesign toont gigantisch scherm zonder notch

Sony heeft op veel gebieden succes, maar de smartphone markt is er anno 2018 niet een van. De producent staat erom bekend dat het te duren toestellen op de markt brengt welke, zeker op het gebied van design, achterlopen op de smartphones van de concurrenten. Maar door het nieuwe conceptdesign van de Sony Xperia XZ4 lijkt het er op dat Sony daar verandering in gaat brengen. 

Sony Xperia XZ4 conceptdesign

Sony heeft met haar Xperia serie veel succes gekend, maar doet anno 2018 niet echt meer mee. De toestellen zijn duur, zijn gedateerd en lopen achter op het gebied van design. Echter voelen we na het zien van een nieuw conceptdesign de hype weer een beetje opkomen. Het toestel ziet er strak uit en kent een heerlijke feature: het heeft geen notch en bijzonder smalle bezels aan de zijkant van het scherm. Wel zien we dat er geen gebruik gemaakt is van een gaatje in het scherm, zoals de aankomende Galaxy S10 dat wel gaat doen.

Het conceptdesign is afkomstig van MySmartPrice en toont het design van de gigantische 6.5-inch telefoon. Mensen die fan zijn van bezels hebben zullen het niet warm krijgen van het toestel. Waar deze aan de boven en onderkant nog wel aanwezig zijn, in plaats van de notch, zijn ze aan de zijkant zo goed als verdwenen. De afmetingen van het toestel bedragen 166.9 x 72,4 x 8,2 mm, waardoor hij iets langer is dan de iPhone XS (ook 6.5-inch display), maar wel smaller. De afmetingen zijn afkomstig van Steve H, beter bekend als @OnLeaks, die in de afgelopen jaren heeft bewezen een betrouwbare bron te zijn. Ook is het toestel, in dit design, voorzien van maar liefst drie camera’s op de achterkant van het toestel.

Vingerafdruk scanner

Ondanks het feit dat je de vingerafdrukscanner niet zichtbaar ziet bij het conceptdesign, zal hij wel degelijk op het toestel zitten. De verwachting is dat Sony deze gewoon aan de zijkant van het toestel plaatst en niet meegaat in de hype rondom een scanner in het scherm. In tegenstelling tot de Xperia XZ1 zal de scanner niet in de powerknop zitten, maar er vlak onder. Sony bracht eerder dit jaar de Xperia XZ2, XZ2 premium en XZ3 uit, waarbij de scanner op de achterkant van het toestel zat. Op een of andere manier lijkt het erop dat Sony besloten heeft deze te verplaatsten naar de zijkant.

Hoe het toestel er daadwerkelijk uitziet krijgen we, hoogstwaarschijnlijk, te zien tijdens de Mobile World Congress in februari 2019. Tot die tijd blijft het speculeren geblazen en dat is, met dit soort conceptdesigns, alles behalve erg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sony Xperia XZ4 conceptdesign toont gigantisch scherm zonder notch
Sluiten