Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 23 jan 2019

Gelekte foto toont opvallend langwerpige Sony Xperia XZ4

De afgelopen jaren zijn de schermen van smartphones een stuk langwerpiger geworden. Dat komt vooral door de slinkende schermranden. Consumenten willen een groter scherm, maar vooral in de breedte zit er een beperking in wat comfortabel in de hand ligt. Toch gaat de Sony Xperia XZ4 een flinke stap verder dan de concurrentie.

Sony Xperia XZ4: langwerpig scherm

Althans, dat is wat geruchten onlangs door lieten schemeren. In plaats van de al flinke beeldverhouding van 18:9 of zelfs 19.5:9, gaat Sony naar verluidt over de top met een 21:9 scherm. Dat is dus extreem langwerpig.

Nu hebben we de eerste vermeende real-life foto van het flagship te pakken. Zoals je gewend bent gaat het om een vrij wazige en slecht belichte foto. Bovendien is het beeld duidelijk bewerkt.

Sony Xperia XZ4

Om details te verbergen, of hebben we hier simpelweg met een nepfoto te maken? Neem dit nieuws dus met een flinke korrel zout. We zien een zeer dunne kin, met een iets forsere schermrand bovenaan. Het scherm is echter zo lang, dat we ons afvragen of je het notificatiecentrum überhaupt met één hand omlaag kunt trekken.

De zichtbare user interface is Sony’s bekende lichte reskin van Android, met de navigatie-pill van Android 9 Pie. Lekker navigeren met gestures dus, al is de klassieke navigatiebar met drie knoppen ook nog een optie.

Sony Xperia XZ4

Side Sense en MWC

De transparante balk aan de zijkant wijst erop dat Side Sense ook een comeback maakt. Dat is de feature van de Xperi XZ3 die ervoor zorgt dat het toestel het doorheeft wanneer je op de zijkant tikt.

Verder weten we nog verrassend weinig over de Sony Xperia XZ4. Moeten we afscheid nemen van de stereo speakers aan de voorkant? Het lijkt er wel op, of Sony moet bijzonder vroeg met een innovatieve oplossing op de proppen komen. Hoe dan ook zal dit design hoge ogen gaan gooien.

Naar verwachting maken we eind volgende maand kennis met het eindresultaat in Barcelona, tijdens het Mobile World Congress. Tijdens diezelfde beurs wordt ook de Samsung Galaxy S10 Plus onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

GizChina

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Gelekte foto toont opvallend langwerpige Sony Xperia XZ4
Sluiten