Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 2 jan 2019

Breekt de Sony Xperia XZ4 hier een benchmark record?

We zijn nog geen twee volledige dagen in 2019 of er is nu al een record gebroken op smartphone gebied. Sony lijkt druk bezig te zijn met een zwaargewicht voor dit jaar, welke verschijnt in de vorm van de Sony Xperia XZ4. Een toestel wat nog niet op de markt verschenen is, maar wel spontaan in de database van AnTuTu opdook. En daar leek het toestel toch echt een benchmark record te vestigen. 

Sony Xperia XZ4 breekt record

In de database van AnTuTu, een benchmark app, lijkt de Sony Xperia XZ4 op te duiken met een nieuwe score. De codenaam I8134 wijst mogelijk naar de aankomende smartphone van Sony, wat naar ons idee logisch zou zijn aangezien het vorige model voorzien was van codenaam H8416. Daarnaast was de Xperia XZ uit 2016 voorzien van de code F8331 en F8332, waar dit bij de XZ Premium G8141 was. De letter F,G,H,I vormen wat dat betreft een mooi alfabetisch rijtje, waarbij die laatste letter voorzien wordt van een van de hoogste scores ooit.

Het, op dit moment nog, onofficiële toestel krijg een score van bijna 40.000 punten op de tool. Mocht het daadwerkelijk gaan om de Sony Xperia XZ4, dan hebben we te maken met het hoogst scorende Android toestel ooit. Sterker nog: als de 11-inch en 12.9-inch iPad Pro’s niet in de lijst hadden gestaan, was het de hoogst gemeten score ooit op de gehele tool. En dat zorgt toch voor wat vraagtekens. Dat Sony aan het testen is met de nieuwe Snapdragon 855 chipset mag duidelijk zijn, maar wat de hardware doet om de score zo hoog mogelijk te maken is nog maar de vraag. Levert het in op features als de vingerafdrukscanner en cameraresolutie of hebben we simpelweg te maken met een bizar krachtig toestel?

Sony Xperia XZ4 scoort hoog

Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S10, welke eerder getest werd, scoorde 360.000 punten bij de test. Dat zou betekenen dat de nieuwe Xperia XZ4 de nieuwe Samsung line-up nu al verslagen heeft. Met welke specs het toestel gewapend heeft en waar de enorme kracht vandaan komt, zal Sony ons toch echt zelf moeten vertellen.

Reageer op artikel:
Breekt de Sony Xperia XZ4 hier een benchmark record?
Sluiten