Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 14 mei 2013

Sony Xperia ZR laat je onderwater filmen, fotograferen en facebooken

Het is niet gemakkelijk om je tegenwoordig op de smartphonemarkt als een high-end toestel te onderscheiden van de rest. Je komt niet zomaar tussen Samsung met z’n Galaxy’s, Apple met z’n iPhone, Nokia met de Lumia’s en HTC met de HTC One. Sony richt zich daarom op waterdichte apparaten en presenteerde gisteren de Sony Xperia ZR. Geen slechte zet lijkt ons. Zo kun je weer met je smartphone in je hand afwassen en hoef je tijdens een bezoek aan het toilet ook niet meer bang te zijn dat-ie waterschade oploopt. En nog beter: je kunt met de Xperia ZR onderwater fotograferen en filmen in full HD (720p).

De Xperia ZR is waterdicht tot een diepte van zo’n anderhalve meter en kan voor ongeveer dertig minuten onderwater blijven. Zodoende kun je een foto maken en ‘m direct onderwater uploaden op Facebook. Nice. De specificaties zijn hetzelfde als ZR’s broertje de Xperia Z. Dit houdt in dat-ie beschikt over een 1.5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon processor, een 13MP-camera, 2G aan werkgeheugen en draait de phone op Android 4.1. Wel heeft-ie een iets kleiner scherm, namelijk 4,6 inch in plaats van 5 inch.

Sony heeft aangegeven dat het toestel in het wit en zwart vanaf Q2 2013 in de winkels zal liggen. De prijs is alleen nog onbekend dus daar moeten we nog even op wachten. Vinden jullie dat elke fabrikant tegenwoordig een waterdichte smartphone moet produceren en dat Sony hiermee goede stappen maakt om te concurreren met de rest? Laat het ons hier weten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony Xperia ZR laat je onderwater filmen, fotograferen en facebooken
Sluiten