Ilona Braam
Ilona Braam Culture 18 mrt 2019

“Mobster liefhebbers” opgelet: de Sopranos komen volgend jaar terug

Maffia verhalen zijn al lange tijd behoorlijk populair bij kijkers en niet voor niks is Narcos dan ook één van de populairste series op Netflix. Maar voor Narcos was het The Sopranos die lange tijd tot de verbeelding sprak en met zes seizoenen was het ook één van de grote hits van vroeger. Mocht je ook hebben genoten van de stoute familie, hebben we goed nieuws. Volgend jaar komt er namelijk meer Sopranos actie aan in de vorm van een prequel film.

Terug in de tijd

Hoewel het nu al zo’n twaalf jaar geleden is dat de HBO serie is geëindigd, blijft The Sopranos toch behoorlijk wat fans behouden. Maar hoewel het verhaal natuurlijk nog steeds aanspreekt, is het wel al een oudere serie en als je er nu naar zou kijken zou je hem waarschijnlijk veel te langzaam vinden. Tijd dus voor een wat modernere uitvoering en hiervoor gaan we nog verder terug in de tijd naar de periode voor de verhalen van de originele serie.

The Sopranos

Newark

Een tijdje leek het erop dat de film onder de naam “The Many Saints of Newark” zou gaan, maar uiteindelijk is het toch alleen “Newark geworden.” In de film zullen we het verhaal volgen van Dickie Moltisanti (Alessandro Nivola), welke natuurlijk de vader is van Christopher Moltisanti. Christopher was in de originele serie de protegé van Tony Soprano en een lid van de DiMeo misdaad familie.

Jonge Tony Soprano

Helaas is James Gandolfini, de acteur die Tony Soprano zelf neerzette, inmiddels overleden, maar het jongere personage van Tony zal in de film gespeeld worden door niemand dan zijn eigen zoon Michael Gandolfini. Ook de originele maker van de serie, David Chase, is weer van de partij samen met Alan Taylor die negen afleveringen van de The Sopranos heeft geregisseerd en zelfs ook nog wat Game of Thrones afleveringen op zijn naam heeft staan.

Michael Gandolfini
Michael Gandolfini in The Deuce

Sopranos prequel in 2020

Het belooft wat te worden en wie weet dat we zelfs een nieuwe serie krijgen als de film aanslaat. Voorlopig kunnen we in ieder geval al blij zijn dat er een film komt en als het goed is begint het allemaal op 25 september 2020. Helaas is dat inderdaad nog even wachten, maar in de tussentijd kunnen we op Netflix wel genieten van wat misdaad van eigen bodem. Er is namelijk een heel seizoen te bingen van de Nederlandse serie La Famiglia.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Reageer op artikel:
“Mobster liefhebbers” opgelet: de Sopranos komen volgend jaar terug
Sluiten