Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 jan 2018

SoulCalibur VI introduceert vier nieuwe personages

Vorig jaar werd de game SoulCalibur VI onthuld. Toen zagen we alleen maar hoe oude bekenden als Mitsurugi en Sophitia terugkwamen. Maar dat is natuurlijk niet genoeg voor een vechtgame. Daarom is het goed om te zien dat er nu een viertal andere personages zijn onthuld. En dan weten we gelijk ook dat we waarschijnlijk de aankomende tijd telkens een paar nieuwe personages er bij gaan krijgen.

Via een uitgebreide trailer zie je hoe de vier nieuwe vechtersbazen er op los vechten. Bekijk deze hieronder.

Zoals gezegd zijn er vier nieuwe personages. Deze zetten we even op een rijtje.

SoulCalibur VI – Grøh

Grøh is een compleet nieuw personages in de wereld van SoulCalibur VI. Aangezien Bandai Namco niet echt veel achtergrondinformatie over de verschillende personages heeft gegeven, is het lastig om iets over Grøh te zeggen. Afgaande op de trailer lijkt het een duister personage te zijn, met zijn roots in Scandinavië.

SoulCalibur VI

SoulCalibur VI – Nightmare

Over Nightmare kunnen we gelukkig iets meer vertellen. Het personage is er sinds Soul Edge, de voorloper van de SoulCalibur-reeks al bij en is in het bezit van het legendarische Soul Edge-zwaard. Een zwaard dat vervloekt is, maar ook de gebruiker er van veel kracht geeft. Elk personage wil het zwaard bezitten, voor verschillende redenen. Maar dan moeten ze dus eerst afrekenen met Nightmare, die wat lomp vecht, maar zijn klappen komen wel hard aan.

SoulCalibur VI

SoulCalibur VI – Xianghua

Ook Xianghua is een oude bekende. Sinds de eerste SoulCalibur is zij al van de partij. Xianghua is van Chinese afkomst en wordt gekenmerkt door haar lichte, maar zeer snelle techniek. Met haar zwaard moet zij zich redelijk dicht bij haar vijanden bevinden, maar als je eenmaal met haar in een combo zit, dan kun je de vijanden lang in de lucht houden en zo veel damage uitdelen.

SoulCalibur VI

SoulCalibur VI – Kilik

Ook Kilik is een oude bekende. Met zijn lange staaf is het en personage die van een redelijke afstand zijn vijanden kan bestoken en op die manier is het een personage die geliefd is bij de fans. In de bovenstaande trailer zien we hoe Kilik op het einde helemaal losgaat. Of dat betekent dat er zoiets is als een finishing move of een transformatie tijdens het gevecht is niet helemaal duidelijk.

SoulCalibur VI

SoulCalibur VI moet dit jaar uitkomen voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige gamingoverzicht.

Reageer op artikel:
SoulCalibur VI introduceert vier nieuwe personages
Sluiten