Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Tech 18 nov 2020

Soundcloud leeft en maakt populaire artiesten makkelijker vindbaar

Soundcloud heeft een belangrijke toevoeging aangekondigd voor artiesten en gebruikers, namelijk badges ter verificatie. Met die badges is het voor artiesten mogelijk te laten zien wie ze zijn, terwijl luisteraars er zeker van zijn dat ze de juiste artiest voor zich hebben. Artiesten moeten zo beter vindbaar zijn op het platform.

Dat heeft Soundcloud aangekondigd op zijn eigen blog. De badges worden alleen gegeven aan topartiesten op de muziekstreamingdienst, maar er is wel een lijst met criteria waar die artiesten dan aan moeten voldoen. Zo moeten die artiesten bijvoorbeeld al bekend zijn en moeten gebruikers vaak naar hen zoeken. Het maakt niet uit of een muziekmaker alleen werkt, een dj is, onderdeel van een label is of een podcast maakt. Bovendien moet de artiest in kwestie een uniek profiel hebben op het platform en mag er geen misleidende informatie op staan. Elk account moet ook een bio, foto en tenminste één geüploade track hebben.

Soundcloud maakt artiesten beter vindbaar

Een aantal artiesten heeft al zo’n badge ontvangen, waaronder Billie Eilish, Wiz Khalifa en Trippie Redd. Voordat Soundcloud met deze belangrijke badges kwam, was er een ander systeem aanwezig: de Pro-sterrenbadges. Die waren onderdeel van de abonnementsdienst van het bedrijf, die 12 dollar per maand kost in de Verenigde Staten. Met dat abonnement kunnen artiesten een boost geven aan hun profiel op de muziekstreamingdienst.

Billie Eilish op Soundcloud
Billie Eilish op Soundcloud. (Afbeelding: Soundcloud)

Zelf gecreëerd probleem

Het probleem met die Pro-sterrenbadge is dat artiesten die begonnen te gebruiken als verificatiemiddel, om te laten zien dat ze de artiest zijn die ze zeggen te zijn. En dat was niet de bedoeling. Die badges waren namelijk bedoeld om te laten zien dat de artiesten bereid waren hun carrière naar het volgende niveau te brengen. Mensen die nu onderdeel zijn van Soundclouds Pro-programma kunnen zich aanmelden voor de verificatie. Om dat voor elkaar te krijgen, log je in op je profiel en vraag je de verificatie aan via de instellingen. Het kan tot dertig dagen duren voor je de verificatie gekregen hebt.

Soundcloud

Reageer op artikel:
Soundcloud leeft en maakt populaire artiesten makkelijker vindbaar
Sluiten