Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 6 mrt 2019

SoundCloud zet eindelijk de jacht in op Spotify en Apple Music

Terwijl veel mensen SoundCloud niet als directe concurrent zien voor services als Spotify en Apple Music, is dat het wel degelijk. De dienst heeft sinds 2016 al verschillende abonnementen zodat jij met al het gemak van de wereld je muziek kan streamen. Of het een gevaar is voor de andere diensten is overigens een tweede. Echter komt SoundCloud met een nieuw abonnement voor studenten, waardoor de populariteit wel degelijk kan stijgen. Zet het de jacht in?

SoundCloud zet de jacht in op Spotify en Apple Music

Sinds 2016 biedt SoundCloud al verschillende abonnementen aan voor zijn eigen streamingdienst. Je zou het platform misschien in eerste instantie niet als concurrent voor grote partijen als Spotify en Apple Music zien, maar dat is het dus wel degelijk. De populariteit van SoundCloud is aanzienlijk, maar de dienst van het platform heeft op dat gebied nog heel erg veel te winnen. Echter lijkt een nieuw abonnement voor studenten daar verandering in te brengen.

SoundCloud Go, wat het standaard abonnement is, kost je normaal gesproken €5 per maand. Wil je voor een meer premium abonnement gaan, dan kies je voor het €10 per maand kostende Go+. Echter komt daar voor studenten, net zoals bij Spotify en Apple Music, nog een abonnement bij. Studenten kunnen namelijk gebruik maken van alle features die SoundCloud Go+ met zich meebrengt, voor de prijs van een Go abonnement. Dat betekent dat de dienst voor deze groep mensen slechts €4,99 kost.

SoundCloud abonnementen Spotify Apple Music

De muziekdienst is beschikbaar voor iOS apparaten en Android apparaten, maar is ook te gebruiken via je webbrowser. De high-end dienst levert je hoge kwaliteit audio, onbeperkte streaming-mogelijkheden en maakt het mogelijk om muziek ook offline te luisteren. En die muziek komt overigens in grote getale richting het apparaat wat je gebruikt. Wie gebruikt maakt van een Go+ abonnement krijgt toegang tot zo’n 150 miljoen nummers. Wie gebruik maakt van de goedkopere Go service wordt voorzien van 30 miljoen nummers minder.

Uiteraard heeft SoundCloud de strijd bij lange na nog niet gewonnen, maar dat het een goede zet is tegenover Spotify en Apple Music mag duidelijk zijn.

Reageer op artikel:
SoundCloud zet eindelijk de jacht in op Spotify en Apple Music
Sluiten