Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 14 mei 2018

Vijf ijzersterke Spaanstalige Netflix series die je moet checken

De lucht is blauw, de zon straalt en de dames lopen in rokjes. Na een lange winter lijkt de zomer nu eindelijk in aantocht. Dat betekent ook dat je zomervakantie steeds dichterbij komt. Heb je toevallig plannen om naar Spanje, Mexico of een ander Spaanstalig land te gaan? Dan kunnen deze seriesop Netflix je helpen om je Spaans een beetje op te vijzelen.

Ook als je geen plannen hebt om deze zomer richting een Spaanstalig land te reizen, zijn deze series op Netflix absoluut het kijken waard. La Casa de Papel en Narcos heb je waarschijnlijk al gezien, daarom hebben we ze niet opgenomen in dit lijstje. Heb je deze twee absolute top series nog niet gezien? Begin daar dan snel mee! Ben je wel helemaal bij, probeer dan eens één van deze vijf Spaanstalige Netflix series.

1. Club de Cuervos, IMDb: 8.1

Inmiddels zijn er verschillende Spaanstalige Netflix Originals, maar deze komedieserie was de eerste. Club de Cuervos draait om een voetbalclub die na het overlijden van de eigenaar in de handen komt van Isabel Iglesias en Salvador Iglesias Jr. De broer en zus hebben nogal een andere mening als het gaat om hoe je voetbalteam moet aansturen.

Het resultaat is een hele vermakelijk serie die verrassend lekker wegkijkt. zeker een aanrader! De eerste twee seizoenen staan voor je klaar en de derde is onderweg.

2. Pablo Escobar: El Patrón del mal, IMDb: 8.6

De bekendste drugsbaas ter wereld kennen we natuurlijk vooral uit Narcos, maar er is nog een serie die draait om Pablo Escobar. El Patrón del Mal is een meeslepende serie die het leven van de excentrieke drugsbaron in kaart brengt. Van zijn eerste stappen in de criminele wereld tot zijn uiteindelijke dood.

Absoluut een aanraders als je Narcos met veel plezier gekeken hebt. Het hele eerste seizoen staat op Netflix. Dat klinkt misschien niet als veel, maar deze bestaat uit maarliefst 74 afleveringen.

3. Mar de Plástico, IMDb: 7.4

Zuid-Spanje is een prachtig gebied om op vakantie te gaan, maar ook daar is er wel eens stront aan de knikker. Zo ook in de thriller serie Mar de Plástico. Het verhaal gaat over een agent die onderzoek doet naar de moord op een jonge vrouw. Hierbij krijgt hij te maken met de rivaliteit tussen de werknemers van verschillende kassen.

Mar de Plástico is een razend spannende serie die je moeilijk kunt wegleggen. De eerste twee seizoen, die beiden dertien afleveringen lang zijn, staan al voor je klaar op Netflix.

4. El Chapo, IMDb: 7.9

Pablo Escobar heeft wel bewezen dat het leven van een drugsbaron perfect is om een serie op te baseren. Het is daarom niet zo gek dat ook Joaquín Guzmán zijn eigen Netflix Original heeft gekregen. De drugsbaron, die je waarschijnlijk beter kent als El Chapo, bouwde een gigantisch imperium en ontsnapte meerdere malen uit de gevangenis. Meer dan genoeg voer om een spannende serie over de te maken dus.

De eerste twee seizoenen van El Chapo staan klaar om te bingen, maar pas op! Vergis deze serie niet met Capo “El amo del Túnel.” Deze serie gaat ook over El Chapo, maar is aanzienlijk minder sterk.

5. Apaches, IMDb: 7.0

Dat Spanjaarden een spannende serie in elkaar kunnen zetten, wordt nogmaals met Apaches. De thriller neemt ons mee naar de Madrileense wijk Tetuan en speelt zich af in 1990. Journalist Miguel leidt hier een prima leven totdat hij wordt gedwongen om misdaden te plegen. Doet hij dit niet, dan komt het leven van zijn familie in gevaar.

Het hele eerste seizoen vind je op Netflix en bestaat uit twaalf afleveringen die ieder ruim een uur duurt.

Meer Netflix

Kijk je liever een serie waar je geen ondertiteling bij nodig hebt? Check dan hier de beste Britse serie die je op Netflix kunt vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf ijzersterke Spaanstalige Netflix series die je moet checken
Sluiten