Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 17 jan 2019

Space Force: Netflix komt met door Trump geïnspireerde The Office reünie

The Office is in Amerika met afstand de populairste serie op Netflix. Trouwe fans van de Amerikaanse remake van het Britse origineel blijven hun favoriete afleveringen opnieuw kijken. The Office is echter niet van Netflix zelf. Gezien de populariteit en NBCs plannen voor een eigen streamingdienst wordt de licentie er peperduur op.

Steve Carells Space Force

Kijk naar hoeveel Netflix voor nog een jaar Friends moest neerleggen, en je krijgt een goed idee van de zakken geld waar we het over hebben. De streamingdienst heeft nu echter een alternatief plan van aanpak: Steve Carell en Greg Daniels, de producten van de Amerikaanse versie van The Office, gaan een nieuwe comedy-serie voor Netflix lanceren.

Zo hebben fans van The Office straks een mooie zoethouder, zodat ze hopelijk niet na het verdwijnen van hun geliefde serie hun abonnement cancelen. Maak kennis met Space Force, een serie over de mensen die de zesde tak van het Amerikaanse leger op moeten zetten.

De serie is gebaseerd op de plannen van Donald Trump voor een nieuwe legermacht met dezelfde naam. Juni 2018 maakte de president van de Verenigde Staten zijn plannen bekend:

“I’m hereby directing the Department of Defense and Pentagon to immediately begin the process necessary to establish a Space Force as the sixth branch of the armed forces,” Aldus Trump.

Sindsdien is Trump druk bezig met het opzetten van zijn leger voor in de ruimte, een project waarvoor hij door een hoop hoepels moet springen. Als hij überhaupt lang genoeg op zijn stoel kan blijven zitten om het voor elkaar te krijgen…

Netflix

Maar goed, terug naar Netflix. De streamingdienst heeft het nieuwe project van Steve Carell onthuld op Twitter, totaal vanuit het niks. De aankondigingsvideo onthult helaas geen releasedatum, maar belooft wel dat Space Force snel beschikbaar zal zijn op de streamingdienst.

Wellicht heeft het bedrijf zo opeens een zeer effectief geheim wapen voor 2019 te pakken. Verwacht een groep aan komische klunzen die een hoop voor elkaar moeten krijgen, net zoals in The Office. Alleen is het podium waarop ze opereren dit keer net iets… grootser en ambitieuzer. Verder weten we nagenoeg niks over het project, maar daar komt zeer binnenkort hopelijk verandering in.

Reageer op artikel:
Space Force: Netflix komt met door Trump geïnspireerde The Office reünie
Sluiten