Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 16 jul 2019

Space Invaders film in de maak – met bekende scriptschrijver

Gameverfilmingen zijn tot op heden vrijwel nooit een succes geweest, maar toch blijven studio´s het proberen. Ondanks dat wij dit doorzettingsvermogen waarderen valt het op dat het vaak om games gaat waarvan wij het moeilijk vinden om er een bioscoopversie van voor te stellen. Zo ook dit keer, nu blijkt dat er een Space Invaders film komt.

Space Invaders krijgt eigen film

Filmstudio´s maken soms vreemde keuzes. Zo vindt New Line Cinema het nu blijkbaar een goed idee om de klassieke arcade game Space Invaders te gaan verfilmen. Deze door Warner Bros. beheerde studio heeft namelijk een scriptschrijver ingehuurd die een script rondom deze old-school videogame moet gaan pennen.

De originele Space Invaders game verscheen in 1978 en liet spelers een ruimteschip besturen. Vervolgens was het de bedoeling om zoveel mogelijk aliens op afstand te houden. Gezien deze in grote getallen bleven komen was dit soms best een uitdaging.

Ondanks dat het destijds een zeer populair spel was is er nauwelijks sprake van een verhaal. Het lijkt ons daarom ook lastig om er een film omheen te bedenken, maar het is natuurlijk nooit onmogelijk.

Het is echter nog niet duidelijk welke richting New Line Cinema precies in wilt met deze verfilming. Het zou bijvoorbeeld een film kunnen worden waarbij de aliens er net zo uitzien als in het computerspel. Dit is misschien lastig voor te stellen, maar in de film Pixels zagen we ook zoiets:

Al zou Space Invaders natuurlijk ook gewoon een film kunnen worden over een buitenaardse invasie, maar dan geschikt voor het hele gezin.

Mortal Kombat film

De eerdergenoemde scriptschrijver is niemand minder dan Greg Russo, welke momenteel ook bezig is met de verfilming van een andere bekende game. Het gaat hier om de Mortal Kombat reeks, waarvan in 2021 een nieuwe film moet verschijnen.

In tegenstelling tot de eerdere verfilmingen gaat het dit keer blijkbaar flink bloederig worden. De film wordt daarom ook R-rated. Wij hebben een sterk vermoeden waarom dit zo gaat zijn.

Reageer op artikel:
Space Invaders film in de maak – met bekende scriptschrijver
Sluiten