Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Tech 31 mrt 2017

Historische lancering tweedehands raket SpaceX: drie allesomvattende video’s

Mocht je het gemist hebben: vanochtend is er voor het eerst ooit een tweedehands raket gelanceerd. Driemaal raden wie dit grapje heeft bedacht. Inderdaad, Elon Musk met zijn ruimtetransportbedrijf SpaceX.

Het gaat om de Falcon 9 van SpaceX, die vorig jaar in april al eens in de ruimte is geweest. De raket landde daarna veilig op een platform in zee. Nu hebben ze dat dus opnieuw gedaan met exact dezelfde raket.

It’s one small step

Om dit te vergelijken met de maanlanding van Neil Armstrong is misschien een beetje overdreven. Maar het komt in de buurt.

spacex lancering

Een enorme doorbraak die vooral veel geld gaat besparen. Tot nu toe gebeurde alles in de ruimtevaart met gloednieuw materiaal, maar nu is de eerste stap gezet in het hergebruiken van ruimtevaarttechnologie.

Als je deze drie video’s hebt gezien, weet je alles over de historische gebeurtenis die vanochtend plaatsvond.

1 minuut

Alle informatie die je moet weten, verpakt in 1 minuut.

15 minuten

Een uitgebreid verslag, met een duidelijk overzicht van de vliegroute. En: een toelichting van Elon Musk. Neem er rustig de tijd voor. Dat deed je opa ook in 1969, toen Neil Armstrong op de maan was geland.

1 uur

Voor de diehard fan: de integrale herhaling van de livestream. Weer eens wat anders dan een aflevering van Game of Thrones.

Niet de eerste historische lancering van SpaceX. Zo is de SpaceX CRS-8 vorig jaar opgestegen van een platformpje middenin de oceaan. Zie hier de 4K-video.

Reageer op artikel:
Historische lancering tweedehands raket SpaceX: drie allesomvattende video’s
Sluiten