SpaceX gaat de mens het heelal laten zien: dit moet je weten

SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, is van plan om binnen twee maanden astronauten de ruimte in te schieten. Dat laat Gwynne Shotwell van SpaceX weten.

Musk wil de astronauten naar het International Space Station (ISS) brengen met de Crew Dragon. De missie maakt onderdeel uit van NASA’s commerciële programma. De Falcon 9 is de raket die het ambitieuze project van Musk realiseert.

Satellite 2020

Shotwell deed de uitspraak op de Satellite 2020 conferentie in Washington D.C. Ook die conferentie heeft te lijden onder het coronavirus. Ondanks het ingekorte programma, is ze niet helemaal afgelast.

Verwacht wordt dat de Crew Dragon van SpaceX op 7 mei de aarde verlaat. De astronauten die de reis gaan maken werken voor NASA. Doug Hurley en Bob Behnken kunnen met een gerust hart op reis, daar de Crew Dragon al eerder succesvol ISS heeft bereikt.

“We hebben ontzettend veel voorbereidingen met de Crew Dragon verricht om dit mogelijk te maken,” aldus Musk namens SpaceX.

Als de vlucht vlekkeloos verloopt, komt de Crew Dragon als geroepen. NASA brengt al sinds 2011 astronauten met verouderde Soyuz voertuigen naar ISS, toen het Space Shuttle programma afliep.

Elon Musk SpaceX Mars Starhopper
Elon Musk (Afbeelding: AFP / Mark Ralston)

SpaceX wil zich op de toekomst richten

Elon Musk vindt daarom ook dat het tijd is voor verandering. “De Soyuz is in de jaren ’50 ontworpen. Daar is niks mis mee, maar het kan geen kwaad om nu vooruit te kijken.”

Mocht het project van Musk slagen, dan heeft SpaceX een belangrijke mijlpaal bereikt. Dan heeft hij namelijk bewezen dat zijn bedrijf de mens de ruimte in te brengen. En wie weet kan dan elk mens met genoeg geld via zijn programma de ruimte in.

Al eerder liet Musk op Satellite 2020 weten dat hij Starlink onder zijn leiding hoe dan ook voort wil zetten. Daarmee reageerde hij op een uitspraak van Shotwell, die suggereerde dat het bedrijf in de toekomst zelfstandig zou kunnen worden.

Reageer op artikel:
SpaceX gaat de mens het heelal laten zien: dit moet je weten
Sluiten