Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 25 mei 2018

Elon Musk laat SpaceX Dragon Crew zien in doodstille kamer

Hoewel Elon Musk het maar druk heeft met zijn hyperloop onder de grond en het proberen te produceren van de Tesla Model 3, vindt hij ook nog tijd om zich bezig te houden met zijn droom om Mars te koloniseren. We weten dat hij van Twitter houdt en hij heeft inderdaad weer toegeslagen met een foto van het SpaceX Crew Dragon ruimteschip, welke astronauten de ruimte in moet gaan brengen.

Testen in dode kamer

Op de foto is het ruimteschip te zien in een zogenaamde anechoïsche kamer, ook wel dode kamer genoemd. Dat is een kamer waarvan de wanden, de vloer en het plafond alle geluid bijna helemaal absorberen, waardoor het letterlijk doodstil is. Een dode kamer wordt onder andere gebruikt om de condities in de ruimte na te bootsen, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan tijdens een echte missie.

SpaceX Dragon Crew

SpaceX Dragon Crew volgend jaar klaar voor bemande vlucht

Elon laat in zijn tweet weten dat de Crew Dragon in de kamer wordt onderworpen aan testen met betrekking tot elektromagnetische interferentie voordat het schip wordt gestuurd naar Nasa’s Plum Brook vacuüm ruimte, één van de grootste vacuümkamers op aarde. De bedoeling is dat er uiteindelijk in 2024 mensen op Mars worden gezet om te beginnen met de Mars kolonie. Volgens insiders zou de  SpaceX Crew Dragon in 2019 klaar moeten zijn voor bemande vluchten.

Met al zijn projecten wordt Elon behoorlijk bezig gehouden en dat gaat uiteraard niet onopgemerkt (vooral niet met al zijn tweets). De kunstenares Salina Gomez was dusdanig onder de indruk van alles wat de man doet, dat ze een heus Elon Musk kleurboek aan het maken is van zijn meest iconische tweets: Tweeting Me Softly.

Slashgear

Reageer op artikel:
Elon Musk laat SpaceX Dragon Crew zien in doodstille kamer
Sluiten