SpaceX: video laat zien hoe raket terug naar de aarde zweeft

Het heeft meerdere pogingen gekost, maar eind mei heeft SpaceX eindelijk haar Falcon Heavy raket de ruimte in weten te sturen. Daarnaast hebben ze het vorige maand ook nog voor elkaar weten te krijgen om de helft van de neuskegel vlekkeloos te laten landen op het schip dat de naam Ms. Tree draagt.

Video toont hoe SpaceX raket terug naar de aarde keert

SpaceX lijkt nu zo trots dat ze besloten hebben om deze mijlpaal nogmaals te vieren. Dit keer door middel van het publiceren van een video die opgenomen is door een camera die op de neuskegel bevestigd heeft gezeten.

De betreffende video laat zien hoe een gedeelte van de neuskegel zichzelf loskoppelt en richting de aarde gaat. Dit is erg indrukwekkend om te zien. Bekijk het filmpje zelf hieronder:

Daarnaast heeft eigenaar Elon Musk ook nog een enkele beelden gedeeld waarop de neuskegel een succesvolle landing maakt op het schip dat de bijnaam Ms. Tree heeft gekregen. Ook deze video hebben we voor jullie bijgevoegd:

De naam van dit toestel is overigens gebaseerd op de gelijknamige stripreeks. Al het bedrijf erin slaagt om vaker neuskegels op te vangen (in plaats van ze in zee te laten zinken) dan kan er hierdoor miljoenen dollars bespaard worden. Dit omdat zeewater schade aan het materiaal kan aanbrengen en het hierdoor meer moeite kost om ze her te gebruiken.

Particuliere vluchten naar Mars

Het uiteindelijke doel van Elon Musk lijkt te zijn om uiteindelijk particuliere vluchten naar Mars aan te kunnen gaan bieden. Al gaat het vermoedelijk nog enkele jaren duren voordat dit mogelijk zal zijn.

Reageer op artikel:
SpaceX: video laat zien hoe raket terug naar de aarde zweeft
Sluiten