Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Wetenschap 16 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Spacex deelt gedetailleerde beelden van crash Starship SN8

Spacex heeft fantastische beelden gedeeld van de crash van zijn Starship. De raket draait om zijn as en explodeert tijdens de landing.

Het Starship is een van de grote projecten van SpaceX. Heg ruimtevaartuig moet uiteindelijk personen en vracht naar Mars kunnen brengen. Tot die tijd moet er veel getest worden en dat doet het bedrijf dan ook regelmatig. Dat gaat niet altijd goed. Soms vinden er ook crashes plaats. Gelukkig is SpaceX niet de lulligste en deelt het gewoon de beelden.

SpaceX test de SN8

Tijdens deze test werd een prototype van de SpaceX getest met de naam SN8. Deze legde een afstand af van 12,5 kilometer voordat het weer terugkeerde op de Aarde. In totaal duurde de vlucht 6 minuten en 42 seconden. De test vond al een week geleden plaats (9 december), maar nu heeft SpaceX nieuwe beelden van de crash gedeeld.

Op de video zien we de laatste momenten van de testvlucht, waarbij de SN8 weer terug naar Aarde gaat. De landing verloopt echter niet zoals gepland. Het toestel komt te snel richting de grond, waardoor het ontploft. Dat komt omdat een van de motoren van de SN8 het tijdens de vlucht heeft begeven. Het gevolg is een grote vuurbal. Gedetailleerde beelden van de crash zijn rond minuut 14 van de video te zien.

Een succesvolle crash volgens Elon Musk

Ondanks dat de raket van Spacex neerstortte is Elon Musk toch tevreden over de test. “SN8 deed het geweldig. Zelfs het bereiken van het hoogtepunt zou geweldig zijn geweest. Het was episch om de hele weg te controleren en een krater op de juiste plaats achter te laten,” tweette Elon Musk.

Een crash betekent overigens niet dat het testprogramma stilligt. SpaceX is dan ook volop bezig met de ontwikkeling van de SN9. Deze moet snel eenzelfde soort vlucht maken als de SN8. Hopelijk verloopt de landing dan wel iets beter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Spacex deelt gedetailleerde beelden van crash Starship SN8
Sluiten