Medewerker SpaceX vertelt over ontplofte SpaceX raket

Onderzoekers tasten nog steeds in het duister als het gaat om de vorige maand ontplofte SpaceX raket. Wel geeft het bedrijf toe dat er inderdaad een van hun ruimtecapsules vernietigd is in een explosie.

SpaceX

Elon Musk en zijn bedrijf SpaceX timmeren hard aan de weg om over een tijdje toeristen de ruimte in te kunnen sturen. Dit verloopt echter niet zonder slag of stoot. Onlangs bleek namelijk dat er tijdens het testen een capsule was ontploft.

Nadat dit incident plaatsvond startte het bedrijf een onderzoek. Het blijkt dat men hier nog steeds mee bezig is. Zowel NASA als SpaceX hechten veel waarde aan de veiligheid van een Crew Dragon raket en dit soort zaken willen ze daarom ook koste wat het kost voorkomen.

Wat precies de reden achter de explosie was is nog niet duidelijk. Wel blijkt dat de test in eerste instantie goed verlopen zou zijn, aldus Hans Koenigsmann van SpaceX tijdens een persconferentie.

Er was daarna echter er een abnormaliteit die het voertuig heeft vernietigd. Vermoedelijk heeft het te maken gehad met de activatie van het SuperDraco systeem. Dit zijn de raketmotoren die de Crew Dragon moeten aansturen.

Koenigsmann geeft echter aan nog steeds vertrouwen te hebben in de SuperDracos. Ook geeft hij aan blij te zijn dat het tijdens het testen is gebeurd ziet hij het als les voor het bedrijf.

Het is echter niet ongewoon dat zulke onderzoeken lang duren. In 2015 is er ook een SpaceX raket ontploft (dit keer tijdens een vlucht) en toen duurde het bijna een maand voordat men de oorzaak achterhaald had.

NASA heeft SpaceX de opdracht gegeven om Crew Dragon’s te ontwikkelen om zo te voorkomen dat ze teveel afhankelijk worden van de Russische Soyuz raket. Dit omdat de Soyuz momenteel nog het enige voertuig is dat personeel naar het ruimtestation weet te vervoeren. Lees hier meer over SpaceX.

 

Reageer op artikel:
Medewerker SpaceX vertelt over ontplofte SpaceX raket
Sluiten