Noah Korevaar
Noah Korevaar Uncategorized 23 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk deelt eerste foto van zijn SpaceX ruimtepak

Elon Musk heeft de eerste officiële foto gedeeld van het SpaceX ruimtepak. Het eindresultaat van jaren aan ontwikkelingen is niet alleen een technologisch hoogstandje, maar ziet er ook nog eens zeer slick uit.

Elon Musk deelt foto van SpaceX ruimtepak

Verrassing! Elon Musk heeft de eerste officiële foto gedeeld van zijn SpaceX ruimtepak. Hij liet op Instagram weten dat er zeer binnenkort meer details onthuld zullen worden.

Voor nu hebben we echter genoeg aan deze foto, want man, wat ziet het er slick uit! Het blijft niet bij de looks. Volgens de excentrieke miljardair is het ruimtepak namelijk al helemaal functioneel.

Dat was niet makkelijk. Het team van Musk heeft lang moeten zwoegen om de balans te vinden tussen het slicke uiterlijk en de functionaliteit. In de ruimte heb je immers weinig aan een modeshow.

Het SpaceX ruimtepak is bedoeld voor astronauten die in de Dragon Capsules vervoerd worden. Het knappe staaltje technologie is dus niet geschikt om vreemde planeten mee te bewandelen.

De speciale ruimtepakken zijn ontworpen om hoge druk te kunnen weerstaan, voor het geval de luchtdruk in de capsules per ongeluk opeens flink wordt opgevoerd. Volgens Musk is het outfit al in dubbele vacuüm getest.

Wie gaan dit ruimtepak dragen?

Maar wie gaan dit slicke ruimtepak dragen? De uitvinding is bestemd voor NASA astronauten die door SpaceX naar het ISS gelanceerd gaan worden. Hoe en wanneer dat precies gaat gebeuren, horen we dus binnenkort.

Het SpaceX ruimtepak lijkt regelrecht uit een science-fiction film te komen. Tegelijkertijd is het een schitterend eerbetoon aan de ruimtepakken die NASA astronauten op de maan droegen.

spacex

Overigens lijkt het officiële ruimtepak overeen te komen met gelekte foto’s die een paar jaar geleden op Reddit opdoken. Dat laat weer eens zien hoe lang dit soort projecten in de pijplijn zitten.

Boeing deelde in januari al zijn knalblauwe ruimtepak. Wie heeft volgens jou het beste design afgeleverd? Check ook de schitterende beelden die deze de ruimte ingeschoten GoPro opleverde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk deelt eerste foto van zijn SpaceX ruimtepak
Sluiten