Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Popsci 13 nov 2019

SpaceX lanceert succesvol 60 Starlink-satellieten de ruimtebaan in

Elon Musk wil met SpaceX een netwerk creëren van meer dan 12.000 satellieten in de ruimtebaan boven de aarde. Dit doel komt steeds iets dichterbij. Zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX lanceerde begin deze week namelijk 60 Starlink-internetsatellieten met succes.

Eerder dit jaar werd de eerste lading Starlink-satellieten als test gelanceerd. Sommige satellieten bleken toen niet te werken. Na aanpassingen in de software heeft SpaceX nu een goed aantal satellieten de ruimtebaan in gestuurd.

SpaceX zet Starlink-project succesvol voort

Op 10 november liet SpaceX weten klaar te zijn voor de lancering van de 60 Starlink-internetsatellieten. Op een foto in een tweet van het ruimtevaartbedrijf is te zien hoe de gevaarten klaarstaan om gelanceerd te worden.

SpaceX stuurde gisteren een tweet de wereld in waarop we kunnen aanschouwen hoe de satellieten in de ruimte worden ontkoppeld. Met deze tweet bevestigde het ruimtevaartbedrijf de succesvolle reis van de 60 gevaarten naar de ruimtebaan boven de aarde.

De satellieten werden de ruimte ingeschoten door de Falcon 9 raket van SpaceX. Ze werden vervolgens door de raket ontkoppeld op een afstand van 280 kilometer boven de aarde.

Starlink-project moet internet wereldwijd toegankelijker maken

Het doel van SpaceX’ Starlink-project is om een netwerk van ongeveer 12.000 satellieten te creëren. Dat netwerk moet er voor zorgen dat er ook in afgelegen plekken op de wereld snel internet is.

SpaceX Falcon 9

Het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk kondigde eerder al aan het niet bij 12.000 satellieten te willen laten. Voor het Starlink-project wil het nog eens 30.000 gevaarten de ruimte in schieten. Hier lees je er meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
SpaceX lanceert succesvol 60 Starlink-satellieten de ruimtebaan in
Sluiten