Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 7 jan 2019

Elon Musk deelt design ambitieuze prototype SpaceX Starship

SpaceX is in het geheim al druk bezig met het bouwen van zijn Starship, de raket waarmee Elon Musk de ruimte in wil. Althans, in het geheim, het is vrij makkelijk voor nieuwsgierige fotografen om foto’s van het proces te maken. Toch valt er nog vrij weinig te zien, maar Musk helpt ons uit de brand met een voorproefje op het eindresultaat.

SpaceX Starship prototype

De miljardair heeft het afgelopen weekend artwork op Twitter geplaatst. De afbeelding geeft een voorproefje op het uiteindelijke Starship. Een opvallend mooi design, zeker gezien we het nog steeds over een prototype hebben.

Met de roestvrijstalen behuizing en het strakke design doet het voertuig denken aan science-fiction tekeningen uit de jaren vijftig. De testversie zal iets meer dan 9 meter breed zijn, maar korter dan de uiteindelijke versie en zonder ramen.

SpaceX Starship

Het prototype is erg belangrijk, want hiermee wordt de basis gelegd voor het echte werk. Dit testmodel van het Starship moet suborbital vluchten gaan uitvoeren, de zogenaamde grasshopper vluchten, om te bewijzen dat de technologie werkt. Vervolgens kunnen de eerste ruimtemissies gestart worden in 2020.

Althans, als de planning van Elon Musk klopt. We weten allemaal hoe optimistisch de ondernemer altijd is, dus neem dat soort jaartallen met een flinke korrel zout. Toch gaan we binnenkort zijn plannen al in actie zien. In maart of april gaat het prototype wat je op de tekeningen ziet al een testvlucht maken. Dat is ongeveer een half jaar eerder dan verwacht.

Reageer op artikel:
Elon Musk deelt design ambitieuze prototype SpaceX Starship
Sluiten