Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 14 mrt 2018

Zoveel moet je betalen om met Elon Musk’s SpaceX naar Mars te gaan

In de wereld van Elon Musk lijkt niks onmogelijk. Als de beste man iets wil, dan doet hij het. En vaak heeft hij daar ook nog succes mee. Met SpaceX wil hij grote stappen gaan zetten. Over een paar jaar worden de eerste vluchten naar Mars verwacht en daarna moet de planeet ook maar gelijk gekoloniseerd worden. Want waarom niet.

Naar Mars in 2022

De eerste vluchten naar Mars verwacht hij in 2022 uit te voeren, waarna hij daar leven wil opbouwen. Stap één is om zaden richting Mars te sturen, zodat we eten kunnen verbouwen. Vervolgens moet het mogelijk worden om als particulieren richting de planeet te reizen. Een plekje op het ruimteschip is overigens niet goedkoop. Musk verwacht dat het tussen de vijf en zes miljoen dollar gaat kosten om mee te gaan, afhankelijk van de hoeveelheid geïnteresseerden.

Tesla SpaceX Elon Musk Mars

Geen idee of het verstandig is om op de eerste vlucht mee te gaan. Tot nu toe gaan de tests met SpaceX behoorlijk goed, maar je wilt niet op een andere planeet vast komen te zitten als de raket niet weet op te stijgen. Dan krijg je een beetje het idee van The Martian, een film waar Matt Damon de hoofdrol in speelt. Tot aan 2022 zal SpaceX eerst nog wat extra tests moeten uitvoeren en een nog sterkere raket moeten maken om de tocht daadwerkelijk af te leggen. Of je dan ook met een Tesla over de planeet kunt scheuren is nog niet bekend.
Dit artikel verscheen eerder op Manners.

Dat Elon Musk bijzonder succesvol is, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar hoe is hij zo ver gekomen? We geven je een kijkje in zijn opvallende leven in dit artikel. Onlangs verklapte de miljardair bovendien ook hoeveel Bitcoin hij al heeft.

?Lees ook: Het nieuwe salaris van Elon Musk is een gouden deal

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zoveel moet je betalen om met Elon Musk’s SpaceX naar Mars te gaan
Sluiten