Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Space 24 dec 2020

SpaceX showt nog een keer haar gecrashte Starship-test

2020 is een geweldig jaar voor SpaceX. Niet alleen vanwege de eerste bemande vlucht van het bedrijf naar ISS, maar ook de vooruitgang die het boekt.

Het was een bijzonder, maar ook een vertrouwt gezicht. De lancering van een bemande raket naar het internationale ruimtestation ISS. Na een lange tijd was SpaceX de eerste Amerikaanse fabrikant die een ruimtevaartuig kon bouwen dat geschikt was voor bemande ruimtevluchten.

SpaceX werkt aan het Starship

De plannen van SpaceX gaan echter verder dan dat. Het wil eerst naar de maan en daarna zelfs naar Mars. Er is nog wel werk aan de winkel want de raketten die dat mogelijk moeten maken zijn nog steeds in ontwikkeling. Het meest prestigieuze project is het zogenaamde Starship, die de lange vluchten mogelijk moet maken.

Om de definitieve versie te komen test SpaceX verschillende prototypes van de raket. Deze maand voerde het bedrijf een testvlucht uit me het Starship SN8. SpaceX voerde een hoogtetest uit. Die verliep goed, tenminste tot het einde. Het toestel komt te snel naar de grond, waardoor het explodeert. Het gevolg is een grote vuurbal. Desondanks is het bedrijf blij met alle data die het heeft weten te vergaren en dat het merendeel wel is goedgegaan.

Een nieuwe video

Desondanks is de test volgens SpaceX een groot succes door de hoogte die de raket wist te bereiken. Nu heeft het bedrijf opnieuw een video geplaatst van de vlucht. Daarin zien we in detail hoe de lancering is verlopen. Het geeft echter iets minder aandacht aan de crash. Desondanks zijn het prachtige beelden en laat het zien waar  het bedrijf toe in staat is.

Overigens hoeven we niet lang te wachten op de opvolger van Starship SN8. De SN9 staat namelijk op de planning. die is zo goed als af en moet ergens in 2021 een nieuwe testvlucht gaan uitvoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
SpaceX showt nog een keer haar gecrashte Starship-test
Sluiten