Nieuwe functie Gmail maakt binnenkort korte metten met spam op Android

Apps Jeroen Kraak 21 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Spam is een grote frustratie in Gmail. Gelukkig wordt het binnenkort nog makkelijker om dit tegen te gaan, aangezien Google werkt aan een speciale functie voor Android.

Spam is waarschijnlijk ook voor jou een grote ergernis. En nee, dan bedoel ik niet de spam die je ouders in de macaroni gooien – ook ergerlijk – maar in je e-mail. Gelukkig hebben veel e-maildiensten inmiddels goede filters, maar alsnog zit die vol en komen er sommige in je gewone e-mail terecht. In de Android-versie van Gmail is dat binnenkort veel minder vaak het geval.

Google eindigt spam in Gmail

Als je weleens je spambox opent in Gmail, zie je waarschijnlijk een enorme lijst aan e-mails waar je echt niet op zit te wachten. Dat kunnen nieuwsbrieven en reclamefolders zijn, maar ook ontzettend veel spam waar je jezelf nooit voor hebt aangemeld. Dan kan het fijner zijn om je uit te schrijven. In tegenstelling tot op je laptop of computer, kan het op Android soms lastig zijn.

Gelukkig heeft Google daar nu ook iets op bedacht. Het komt met een speciale functie in de Android-app van de dienst, meldt TheSpAndroid.

Android Google Gmail spam
(Afbeelding: The Spandroid)

Zo werkt het in de Android-app

Google werkt aan een speciale uitschrijfknop die binnenkort in de Gmail-app voor Android moet verschijnen. Het maakt niet direct korte metten met alle spam in je inbox, maar het zorgt er in ieder geval dat je door de afzender in kwestie niet meer lastiggevallen wordt. Alle berichten van die afzender zullen vanaf dat moment namelijk tegengehouden worden door Google.

Deze knop tegen spam is in de toekomst naast de naam van de afzender te vinden aan de bovenkant van de e-mail. Als je daarop drukt, krijg je een pop-up te zien waar je je keuze moet bevestigen. Zo weet Gmail zeker dat je niet per ongeluk iets hebt aangetikt. Als je dit bevestigt in de Android-app, weet Google dat je de e-mails niet meer wil ontvangen en blokkeert het de afzender. Handig, dus!

Deze add-ons voor Gmail wil je zeker eens proberen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen