SpankChain hacker krijgt beloning voor teruggeven Ethereum

Vorige week zaterdag werd de adult entertainment startup SpankChain gehackt en ging de hacker er vandoor met 38.000 dollar aan Ethereum coins. Daarnaast kon het bedrijf door de hack ook niet meer bij 4.000 dollar aan BOOTY, de token van SpankChain’s initial coin offering. Inmiddels heeft de SpankChain CEO Ameen Soleimani de hacker echter aan de telefoon gehad en zijn ze tot een schappelijke deal gekomen.

Gestolen coins weer terug

Hoe ze de hacker precies aan de lijn hebben gekregen, blijft onduidelijk. Het goede nieuws is echter dat de 38.000 dollar aan Ethereum weer terug is bij SpankChain. Hiervoor heeft de hacker het bedrijf de privé sleutel gegeven van een wallet adres, waar de gestolen coins te vinden waren.

Beloning en 5,5 ether terug

De hacker heeft niet alleen de coins teruggegeven, maar heeft verder ook nog geholpen met het weer beschikbaar maken van de 4.000 dollar aan BOOTY. Het grootste gedeelte van de desbetreffende BOOTY was van het bedrijf zelf. Als beloning voor zijn medewerking, kreeg de hacker een beloning van 5.000 dollar. Daarnaast kreeg hij ook nog eens 5,5 ETH terug, welke hij in eerste instantie had gebruikt om de hack te kunnen uitvoeren.

Ethereum

Veel Ethereum smart contracts kwetsbaar

In dit geval lijkt het enigszins goed af te lopen, hoewel het natuurlijk dubieus blijft dat de hacker er toch geld aan heeft overgehouden. De hack werd mogelijk gemaakt door een bug in één van de SpankChain smart contracts. Deze zogenaamde reentrancy bug is overigens ook weer dezelfde, die verantwoordelijk was voor de bekende DOA hack. De bug kan dus voor behoorlijk wat onheil zorgen, maar vreemd genoeg zouden volgens computerwetenschapper Emin Gün Sirer nog steeds veel Ethereum smart contracts kwetsbaar zijn voor eenzelfde soort aanval.

Helaas komen hacks veel vaker voor dan we zouden willen. Gelukkig bestaan er ook wat vrolijkere hacks. Zo verzamelen we elk weekend weer vijf nieuwe Ikea hacks voor je om lekker creatief aan de slag te kunnen.

CCN

Reageer op artikel:
SpankChain hacker krijgt beloning voor teruggeven Ethereum
Sluiten