Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 21 feb 2018

Bang & Olufsen maakt elke speaker slim met Raspberry Pi

Het wordt steeds minder gebruikelijk om apparaten daadwerkelijk aan te raken als je ze een opdracht wilt geven. Steeds meer apparaten komen met een bijbehorende app, zodat je ze gewoon op afstand kunt besturen. Want wie wil er nou telkens opstaan? Waar het bij sommige apparaten nog geaccepteerd is dat ze niet draadloos zijn, gaat dat helaas voor speakers niet echt meer op. Speakers die niet draadloos via bijvoorbeeld Bluetooth gebruikt kunnen worden zijn maar lastig en beginnen een beetje in de vergetelheid  te raken. Er is echter hoop! Met de Beocrate 4 Channel Amplifier van Bang & Olufsen en HiFiBerry kunnen ook die speakers mee naar het draadloze tijdperk.

Voor ervaren sleutelaars

Bang & Olufsen heeft samen met HiFiBerry een do-it-yourself kit ontwikkeld, waarmee je je speakers om kunt toveren naar draadloze exemplaren. De kit gaat onder de naam Beocrate 4 Channel Amplifier en wordt verkocht onder de HiFiBerry merknaam. Hoewel de kit geweldig klinkt, is hij eigenlijk niet bedoeld voor de normale consument. De bedrijven mikken eerder op mensen die al wat meer ervaring hebben met sleutelen aan speakers. Het lijkt er ook op alsof het niet gewoon een kwestie is van koppelen en klaar is kees.

Beocrate 4 Channel Amplifier

Beocrate en Raspberry Pi

De Beocrate bestaat uit een printplaat met een 4-kanaals versterker ( 2 x 30 watt en 2 x 60 watt). In totaal is de kit dus goed voor 180 watt en is hij bedoeld voor passieve speakers. Als je de Beocrate alleen gebruikt, werkt hij alleen als versterker. Als er er een Raspberry Pi aan koppelt, kun je ook je muziek streamen via wifi of bijvoorbeeld Bluetooth.  Gelukkig hoef je hiervoor niks te solderen, maar kun je je Raspberry Pi gewoon met schroefpluggen koppelen.

Beocrate 4 Channel Amplifier

HifiBerry Tutorials

Hoewel het dus niet echt bedoeld is voor de beginneling zal het je natuurlijk wel lukken als je het echt wilt. HiFiBerry heeft zelfs gedetailleerde instructies over hoe je je Beovox CX50 en XC100 met de Beocrate 4 Channel Amplifier kunt gebruiken. Als het goed is zou het bedrijf ook werken aan instructies voor de Beovox RL2000 en Beovox RL6000. Als het het aandurft kun je de kit kopen voor 215 euro bij Conrad. Als je googlet vind je hem ook iets goedkoper bij andere webshops, maar check dan eerst wel of waar je wilt bestellen wel betrouwbaar is.

Als je toch geen zin hebt in sleutelen, kun je ook gewoon een Bluetooth speaker kopen. Deze vijf Bluetooth speakers overleven bijvoorbeeld al je outdoor avonturen.

The Verge

Reageer op artikel:
Bang & Olufsen maakt elke speaker slim met Raspberry Pi
Sluiten