Gaming 23 mei 2018 Jelle van Es

WANT: Nintendo Japan introduceert limited edition Famicom Mini

De NES Mini kwam zo’n twee jaar geleden uit en geeft je de mogelijkheid om iets van dertig klassieke NES-games opnieuw te beleven. Ten tijde dat hij uitkwam had hij eigenlijk maar één probleem: er waren er niet zo heel erg veel, waardoor je hem lastig kon kopen. Gelukkig wordt de NES Mini op 29 juni opnieuw uitgebracht en heb je nu waarschijnlijk wel de kans om hem te scoren. Toch hadden we liever de speciale Famicom Mini gehad, die Nintendo binnenkort in Japan gaat uitbrengen.

Famicom Mini met mangagames

Deze speciale Famicom Mini wordt in samenwerking gemaakt met het Japanse tijdschrift Shonen Jump Magazine. In dat tijdschrift worden wekelijks uitgebreide manga-verhalen en gebracht en zou je eigenlijk moeten zien als de Donald Duck van Japan. Het is al meer dan vijftig jaar een statuut en je kent het van manga-avonturen als Dragon Ball, One Piece, Naruto en natuurlijk nog veel meer. Veel van die series hebben ook games gekregen, waaronder al in het NES-tijdperk. Deze speciale Famicom Mini is dan ook uitgerust met games gebaseerd op Shonen Jump Magazine.

Famicom Mini

ZO kun je er games als Dragon Ball, Saint Seiya en Fist of the North Star er op vinden. Zoals het geval is met andere NES-games, zijn het behoorlijke old-school ervaringen en is het eigenlijk alleen maar geschikt voor de echte fans. Fans zullen er sowieso een hoofdprijs voor moeten gaan betalen, omdat hij in een beperkte oplage uitkomt en je hem dan moet importeren vanuit Japan, waar hij alleen beschikbaar is.

De Famicom Mini met de Shonen Jump Magazine-games wordt op 7 juli uitgebracht. Mocht je dan zelf in Japan zijn, dan kun je hem voor iets van 55 euro oppikken. Als je hem straks van eBay wil halen, houd dan rekening dat je zeker 150 euro neerlegt. Wil je meer weten over de NES Mini? Lees hier dan onze review van destijds.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
WANT: Nintendo Japan introduceert limited edition Famicom Mini
Sluiten