Maakt Snap de hype deze keer wel waar met de Spectacles V2?

In 2016 bracht Snapchat de eerste versie van de Spectacles op de markt. Na een korte hype werd de bril toch niet echt een succes (zeg maar gerust: echt niet een succes). Er werd echter al een tijd gesproken van de Spectacles 2.0. Deze bril, genaamd de V2, is nu op de markt. Maar is hij wel verbeterd ten opzichte van zijn geflopte voorganger?

De toekomst van communicatie, volgens Snap

De nieuwe Spectacles V2 zijn vanaf vandaag te koop in de VS, Canada, Engeland en Frankrijk. Het internet staat dus al bol van de reviews van andere nieuwsgierige consumenten en magazines die ook benieuwd waren naar de nieuwe versie van de bril. Wij hebben daarom de belangrijkste verbeterpunten van Snapchat’s bril voor je op een rijtje gezet.

De eerste bril van Snapchat werd door het bedrijf zelf de ‘toekomst van communicatie’ genoemd. Er is maar weinig dat verder af staat van de waarheid. Maar, nieuwe ronde nieuwe kansen.

spectacles

Spectacles V2: what’s new?

Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, is vastberaden om hun bril met camera deze keer wel een grote hit te laten worden. Het eerste model van de bril was bedoeld om video’s mee te maken. Met de V2 is het ook mogelijk om foto’s te maken.

Daarnaast is de V2 waterbestendig. Wel handig wanneer je met het ding op door een buitje loopt, al lijkt het ons onwaarschijnlijk dat je tijdens een regenbui je zonnebril op houdt. Je kunt er wel mee gaan zwemmen om zo onderwater te filmen. Beetje gek? Ja. Handig? Misschien wel!

spectacles

De nieuwe bril van Snap ziet er vrijwel hetzelfde uit als zijn voorganger, maar hij bezit een aantal handige en slimme functies. De accu van de V2 en de beeldprocessor zit verwerkt in de pootjes van de bril, maar dit is onopvallender en subtieler gedaan dan bij het eerste model. Hierdoor zijn de pootjes wat dunner wat hem minder lomp maakt. Het hoesje waarin je de bril kunt bewaren functioneert tevens als oplader.

De kenmerkende gele ring om de camera is verdwenen, en de V2 is verkrijgbaar in verschillende kleuren (die er minder el-cheapo uit zien dan die van het oude model).

Gaat deze bril de wereld veroveren? Nah..

Een bondige samenvatting van de Spectacles V2 is dat het niet gaat om een revolutionair product. Het is een camera in een bril, die in verbinding staat met Snapchat.

spectacles

Wil jij deze bril straks ook op je neus hebben? Dan kun je hem vanaf 3 mei ook in Nederland bestellen voor ongeveer 125 euro. Houd daarvoor deze website in de gaten. Snapchat herontdekken? Check dan deze vijf onbekende Snapchat functies die je moet kennen.

Reageer op artikel:
Maakt Snap de hype deze keer wel waar met de Spectacles V2?
Sluiten