Zuhre Orhon
Zuhre Orhon Cars 15 apr 2016

Spectaculaire customs: Yamaha SR500, BMW R niteT en de Plymouth Barracuda van Deus Ex Machina

Custom motoren en – auto’s zijn populairder dan ooit. Te gekke customs gaan dan ook nooit vervelen. Daarom zullen wij vanaf nu regelmatig de meest spectaculaire custom motoren en – auto’s voor jullie op een rij zetten. Want het zijn er te veel om op te noemen, maar ze morgen jullie niet ontgaan. Deze week een custom Yamaha SR500, BMW R niteT, een Harley-Davidson Street, de customs van Singer Vehicles en de Plymouth Barracuda door Deus Ex Machina.

Check them out!

Deze custom Yamaha SR500 is een plaatje

Bij customs draait het vaak om de details die gezamenlijk kloppen en zo een prachtige motor tot stand brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar dat betekent niet dat je dit niet op een minimalistische manier kunt doen. De creatievelingen van Powder Monkies toverden de bekende Yamaha SR500 zo om dat het een prachtig effect heeft voortgebracht. Hier kun je meer over deze strakke bike lezen.

De BMW R niteT custom is één en al prachtige harmonie

Het Franse Clutch Custom Motorcyles weet hoe je met creatieve tweaks de harten steelt. Dit laten ze vooral goed zien met deze gestroomlijnde BMW R niteT. Een aantal belangrijke veranderingen aan deze bike zijn het gebruik van een nieuw subframe en de prachtige speciaal gemaakte brandstoftank. Bovendien zijn de 17-inch wielen omgetoverd tot 18-inch Pirelli Angel GTs wielen. De motor is vervolgens met een diepblauwe coating en een lichtbruin lederen zadel helemaal af.

De custom Harley-Davidson Street is een legendarische bike

Het is niet gemakkelijk om een Harley-Davidson onder handen te nemen. Deze bikes hebben een eigen karakter en die wil je niet zomaar kwijt raken. Het team van Rajputana Customs uit India hebben dit wel voor elkaar gekregen. Deze Harley-Davidson is zeker waard om onder aandacht te brengen. Zo heeft het team het karakteristieke stuur vervangen met die van een Suzuki GSX-R. Bovendien is de plastic grill verwijderd, waardoor-ie een wat strakke feel krijgt. Wil je er meer van zien? Check dan hier verder!

Dubbel genieten met de customs van Singer Vehicles

Het is de helden van Singer Vehicles weer gelukt om prachtige custom wagens af te leveren. Ze presenteerden ons met de North Carolina en de Florida die naar de straat van hun origine zijn vernoemd. De prachtige wagens zijn binnen acht maanden tot stand gekomen en het resultaat mag er wezen! Wil je meer over deze toffe wagens lezen dan kun je hier verder klikken.

De adembenemende Plymouth Barracuda door Deus Ex Machina

Deus Ex Machina staat meer bekend om de toffe kleding die ze maken, maar van origine is het een customs motormerk. Naast motoren zijn ze ook goed met auto’s en dat bewijzen ze met deze Plymouth Barracude uit 1966. Deze auto is door Matt Hart, de eigenaar van Deus Ex Machina, gebouwd. De wagen kent een motor met 480 paardenpracht en is verder fantastisch afgewerkt met racestrepen, zwarte velgen een stippen op de deuren waar het racenummer op hoort te staan. Enjoy!

Dit waren de customs die wij graag willen bemachtigen als we ooit de loterij winnen. Want ja, deze parels kosten wel iets meer dan een gemiddeld jaarsalaris en zo rijk zijn wij in ieder geval (nog) niet! Tot dan blijven we in onze beeldschermen staren en dromen we verder met de gedachte dat we er één in het echt mogen zien.

Reageer op artikel:
Spectaculaire customs: Yamaha SR500, BMW R niteT en de Plymouth Barracuda van Deus Ex Machina
Sluiten