Apple bevestigt: beveiligingslek Meltdown en Spectre treffen alle Mac en iOS-apparaten

De afgelopen dagen gingen alle mogelijke alarmbellen af toen bekend werd dat bepaalde chips van Intel de processorbugs Meltdown en Spectre bevatten. Apple heeft nu bevestigd dat al hun computers en andere iOS-apparaten zijn getroffen door de kwetsbaarheden genaamd Meltdown en Spectre.

Apple ook getroffen door Meltdown en Spectre

Het Amerikaanse techbedrijf liet in een blog weten dat alle Mac-systemen en iOS-apparaten een dergelijke kwetsbare chip bevatten. Het bedrijf laat weten dat bijna alle moderne processors zijn getroffen door Meltdown en Spectre, waaronder ook hun producten.

Apple laat verder weten dat er nog geen gevallen bekend zijn waarin er misbruik is gemaakt van de kwetsbaarheden, en gebruikers gedupeerd zijn geraakt. Apple zou echter al wel maatregelen hebben getroffen tegen Meltdown in software-updates van iOS 11,2, MacOS 10.13.2 en tvOS 11.2.

Spectre

In de blog waarschuwt Apple veder voor het downloaden van malafide apps op je Mac of iOS-apparaat. Ze raden dan ook aan op dit moment alleen software te downloaden die uit een betrouwbare bron komt als de App Store.

Prestaties gelukkig onveranderd

Het Amerikaanse techbedrijf was een van de laatsten die zich uitsprak over Meltdown en Spectre. Volgens het bedrijf hebben de software-updates er voor gezorgd dat er geen merkbaar verschil was in de prestaties van de Apple-apparaten door Meltdown. Apple zou verschillende benchmarks hebben uitgevoerd, waarbij de prestaties van de apparaten hetzelfde zijn gebleven.

Ook Apple heeft echter nog geen oplossing gevonden voor de problemen die Spectre veroorzaakt. Het bedrijf zegt bezig te zijn om problemen voor Safari, MacOS en iOS te voorkomen.
Spectre

De processormaker Intel heeft deze week direct software-updates beschikbaar gesteld.

Het is duidelijk dat het beveiligingslek een groot probleem is dat veel bedrijven raakt. Wil je meer weten over het beveiligingslek? En ben je benieuwd naar wat de gevaren voor jou zelf zijn? Lees dan hier meer over de kwetsbaarheden in de moderne processoren.

Reageer op artikel:
Apple bevestigt: beveiligingslek Meltdown en Spectre treffen alle Mac en iOS-apparaten
Sluiten