Gaming 12 okt 2018 Jelle van Es

Speel je favoriete games met de Razer Raiju Mobile controller

Eerder vandaag kondigde Razer de Razer Phone 2 aan. Het is een telefoon die voornamelijk geschikt is om mee te gamen. Daarbij is het touchscreen in veel gevallen ‘the way to go’, maar er zijn gelukkig ook steeds meer games die traditionele controllers ondersteunen. Op die manier heb je net wat meer controle en hoef je niet om te gaan met de warmte van de telefoon. Maar dan zit je wel met het probleem dat je de telefoon ergens moet neerzetten. Daarom komt het bedrijf nu met de Razer Raiju Mobile controller.

De Razer Raiju Mobile controller

Zoals de naam al doet vermoeden is het een controller voor de smartphone. Maar hij is ook te gebruiken met Windows. Op die manier sla je dus twee vliegen in één klap. Het handige aan de Razer Raiju Mobile controller is dat hij een houder heeft om je telefoon in te doen. Op die manier is het net zo handig als dat je op een gewone handheld speelt. De controller beschikt over twee analoge sticks, een viertal actie knoppen, twee schouderknoppen en twee triggers. Ook zijn er vier aanpasbare multifunctionele knoppen. Deze kun je per game gaan instellen.

Razer Raiju Mobile controller

De batterij van de controller moet 23 uur lang mee gaan als hij is opgeladen en weegt 306 gram. Mocht je hem ook op de pc willen gebruiken, dan is dat mogelijk. Daarvoor moet je wel gebruik maken van Windows 7 of hoger, maar dat is volgens mij vandaag de dag standaard. Voor een Android-telefoon heb je versie 6.0 of hoger nodig. De Razer Phone 2 ondersteunt hem dus gelijk, want die wordt met Android 8.1 uitgegeven. Als voorbeelden van mobiele games die werken met de Razer Raiju Mobile controller, noemt Razer zelf titels als “Vainglory”, “Lineage 2”, “Dead Trigger 2” en “Gear-Club”.

Razer Raiju Mobile controller

De Razer Raiju Mobile controller komt in het vierde kwartaal van dit jaar uit. Hij krijgt een adviesprijs van 149,99 euro. Meer over Razer vind je hier.

Reageer op artikel:
Speel je favoriete games met de Razer Raiju Mobile controller
Sluiten