Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 mei 2019

Valve introduceert SteamPlay (eindelijk) voor de iPhone!

Steam is op dit moment de grootste online gamewinkel voor pc-games. Hoewel de Epic Gamestore probeert om marktaandeel van uitgever Valve af te pakken, zijn de meeste games gewoon nog op Steam te vinden. De kans is groot dat je daarbij je games speelt op een pc of een laptop. Het bedrijf geeft je echter ook de mogelijkheid om je games te streamen naar platformen binnen je eigen netwerk. In eerste instantie kon je zodoende vanuit je pc games streamen op je Macbook, maar later kwam de Steam Link. Een fysiek kastje voor onder je pc. Daarna bracht Valve een app uit waarmee je Steam-games kon streamen op je Android-device. En vanaf vandaag is dat eindelijk ook mogelijk op je iPhone.

Speel je Steam-games op je iPhone

Het was de bedoeling dat je al veel sneller op je iPhone Steam-games kon spelen. Met de lancering van de app op de Android-devices waren er ook plannen om dat op de iPhone te doen. Apple hield die app echter tegen, omdat deze in strijd zou zijn met de voorwaarden van de App Store. Maar dat probleem lijkt nu dus te zijn opgelost. De Steam Link-app is nu namelijk te downloaden.

De Steam Link-app brengt pc-gaming naar je iPhone of iPad. Koppel simpelweg een MFi-controller of Steam Controller met je apparaat, maak verbinding met een computer die Steam op hetzelfde lokale netwerk draait en begin met het spelen van je bestaande Steam-spellen. Je hebt hiervoor een iPhone of iPad met iOS 10 of nieuwer, de computer moet verbonden zijn met hetzelfde netwerk en de iPhone of iPad moet gebruik maken van het 5 GHz-band van je WiFi-netwerk. En ook is het handig om je device in de buurt van de router te houden.

Steam Link

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alle nieuwtjes en meer.

Reageer op artikel:
Valve introduceert SteamPlay (eindelijk) voor de iPhone!
Sluiten