Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 mrt 2019

Speel nu je Steam-games overal ter wereld

Een paar jaar geleden bracht Steam zijn Steam Link uit. Het is een klein kastje dat je onder je televisie kunt plaatsen en dan via een HDMI-kabel aansluit. Vervolgens kun je binnen je thuisnetwerk games vanaf je gamingpc naar de huiskamer toe streamen. Dat is vooral handig wanneer je bepaalde coöperatieve games samen met vrienden wilt gaan spelen. En nu heeft Valve, het bedrijf achter Steam, een nieuwe toevoeging gelanceerd. Het is nu namelijk mogelijk om overal ter wereld je games afspelen.

Overal je Steam-games spelen

De nieuwe functie heet Steam Link Anywhere. Het idee is eigenlijk heel simpel. Je hebt thuis je gamingpc aan staan met een actieve internetverbinding en Steam actief. Vervolgens ben je aan de andere kant van de wereld in een hotel en sluit je je Steam Link met bijbehorende controller aan op de tv daar. Als het hotel dan goed internet heeft (wat overigens nog wel maar de vraag is), dan kun je een verbinding maken en is het mogelijk om games direct te streamen. Eerder was het alleen maar mogelijk om binnen je thuisnetwerk op deze manier te gamen. De update is gratis en werkt bij iedereen die een Steam Link heeft.

Hieronder een trailer van hoe de Steam Link een paar jaar geleden werd onthuld.

Deze update van de Steam Link is doorgevoerd voordat Valve op de aankomende Game Developpers Conference een bijeenkomst houdt. De verwachting is dat het bedrijf daar verdere updates en functies gaat aankondigen voor Steam en de mogelijkheden om games te streamen. Steam was altijd een belangrijke speler voor uitgevers om games op uit te brengen. Maar inmiddels heeft Epic ook zijn game store geopend en zijn er bepaalde uitgevers overgestapt.

Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Speel nu je Steam-games overal ter wereld
Sluiten