Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 okt 2019

Speel nu oude MS-DOS-games in je browser

Het was al een tijdje mogelijk om via de Internet Archive oude games te spelen die destijds verschenen voor MS-DOS. Nu zijn daar veel nieuwe games aan toegevoegd voor de nostalgische momenten.

Zo ben ik zelf op Schiphol op mijn Macbook even losgegaan met Wolfenstein 3D en dat werkt verrassend goed. Dus feest mee alsof het 1992 is.

Oude MS-DOS-games in je browser

In totaal zijn er nu meer dan 6.000 MS-DOS games die je gewoon vanuit nostalgische redenen kunt proberen. Het enige wat je moet doen op de website is een game selecteren die je wilt proberen en vervolgens wordt hij geladen. Omdat het oudere games zijn, zijn het titels die qua laadtijden niet veel van je vragen. Vaak hoef je maar een paar MB naar binnen te hengelen en dan kun je er los mee gaan.

MS-DOS

Natuurlijk zijn het geen games die je dagen bezig zullen houden. Daardoor is het concept van de bewaarde MS-DOS-games ook niet. Dit concept is er vooral om oude games voor het nageslacht te behouden. Ideaal dus als je Fortnite-spelende kids een lesje wilt leren over hoe het vroeger was. En wie weet, misschien vinden ze het nog leuk ook. Ik heb in elk geval een heerlijke retrodag er op zitten en heb bij veel games herinneringen van vroeger.

Zeker met het aankomende weekend is dit dus iets om mee aan de slag te gaan. De website kent bovendien vele verschillende filters. Daardoor kun je bijvoorbeeld op jaar selecteren. Voor 1990 kom je op die manier bijvoorbeeld terecht bij Super Off Road en de absolute klassieker Prince of Persia. Maar ook 1992 is helemaal top met bijvoorbeeld de vergeten klassieker Simlife. Kortom, het is een website om echt even te bezoeken en door alle games van vroeger te bladeren. Zeker op een regenachtige luie zondag is dit een absolute tip met veel MS-DOS nostalgie,

Reageer op artikel:
Speel nu oude MS-DOS-games in je browser
Sluiten