Speel nu PS4-games op je iPhone

De PlayStation 4 is een fijne spelcomputer waar je allemaal games op kan spelen. Maar wanneer iemand anders de tv gebruikt, kun jij niet bij je PS4. Gelukkig heeft de spelcomputer de mogelijkheid om ook op een andere scherm te gamen via Remote Play. In eerste instantie kon je op die manier via je PlayStation Vita op de PlayStation 4 spelen. Inmiddels werkt Remote Play ook met je laptop, Macbook en desktop en verschillende Xperia smartphones. Vanaf vandaag kun je echter ook gebruik maken van Remote Play op je iPhone en iPad.

Speel PS4-games op je iPhone

Daarvoor is het eerst nodig om je PlayStation 4 te updaten. De nieuwe update 6.50 is namelijk uitgebracht. Vervolgens heb je de juiste app nodig om gebruik te kunnen maken van Remote Play. Download de app hier. Als je dat beiden hebt gedaan, dan kun je een verbinding gaan maken tussen je PS4 en je iPhone en iPad. En vanaf dat moment kun je dus je PS4-games op je iPhone gaan spelen.

PS4 remote play

Of je dat ook wilt, is het tweede. Momenteel is het namelijk niet mogelijk om een PS4-controller aan je iPhone te koppelen. Dat betekent dat je de game dus niet met een controller kunt spelen. In plaats daarvan is het scherm gevuld met een virtuele controller en moet je op het scherm de game ook gaan besturen. En dat is natuurlijk veel minder fijn.

Zodoende is het dus wel een beetje van een koude kermis thuis komen. Ik kan me enkel voorstellen dat dit een handige functie is wanneer je even snel een simpele arcadegame wilt gaan spelen. Veertig uur doorbrengen in een grote game als God of War lijkt een absolute no-go te zijn. Hopelijk komt er snel een mogelijkheid om ook een controller te gebruiken met je iPhone.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Speel nu PS4-games op je iPhone
Sluiten